Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi kollégium! Segítség?...

Egyetemi kollégium! Segítség? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Most leszek elsőéves OE-RKK-n és nagyon kellene nekem a kollégium. Mr elkezdtem beszerezni a szükséges igazolásokat, és az van, hogy a mi címünkre van bejelentve a napapám, aki nyugdíjas. De ezt úgy kell elképzelni, hogy két ház van a telken, és nem vagyunk egy háztartásban. De ha beleveszem őt is akkor az egy főre való jövedelem bővül az ő nyugdíjával. ezt hogy kéne megoldani?
2012. júl. 27. 11:38
 1/10 A kérdező kommentje:
*nagypapám
2012. júl. 27. 11:38
 2/10 anonim ***** válasza:

Egy lakcím alatt vagytok, úgyhogy alapból beleszámít, így fogja az önkormányzat is adni az igazolást.

Amúgy merre laksz (hány km-re Bpt-ől) és melyik koleszba szeretnél menni ?

2012. júl. 27. 11:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy úgy adja. De hát ha nem segít minket egy petákkal se akkor az hogy fer? :D Vaskúti vagyok, 200 km-re Pesttől. És a BMF hotelt szeretném a legjobban... Most csak ez idegesít, hogy hogy tudom igazolni hogy ő nincs velünk egy költségen? Mert ugye ez az egész ezért számít.
2012. júl. 27. 11:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Sajnos akkor nem tudom, szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha átírnátok másik lakcímre egy időre...
2012. júl. 27. 11:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor tehettek nyilatkozatot, hogy egy lakcímen laktok, de külön háztartásban éltek. Úgy a leghitelesebb, ha ezt jegyző előtt teszitek, ezt el kell hogy fogadják, és akkor nem számít bele az egy főre eső jövedelembe az ő nyugdíja.
2012. júl. 28. 02:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Ó na ez jól hangzik! Ilyesmi megoldást kerestem ,csak nem tudtam a módját. Köszönöm szépen!
2012. júl. 29. 20:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Ígyvan nálunk győrben az egy háztartásban élőkről kellett igazolást adni és nem az egy lakcímen lakókról.

Attól, hogy egy címen él veletek még gazdálkodhat külön pénzből.

2012. aug. 1. 18:22
 8/10 A kérdező kommentje:
viszont, van itt olyan probléma is, hogy édesanyám kap ápolási díjat a papa után. A határozatban, pedig fel van tüntetve hogy a papa a mi címünkön lakik. Erre valami ötlet?
2012. aug. 2. 13:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát, én hülyeséget nem akarok mondani, de így akkor talán az lenne a legjobb, ha ott érdeklődnél, ahova ezt le kell adnod, telefonon is biztos tudnak felvilágosítást adni. Én a szoctám igénylésnél szoktam mindig leellenőriztetni a nyomtatványt, és ezt mindig készséggel meg is csinálják, meg néha telefonon is zaklatom őket, hogy pontosan milyen igazolás kell ehhez, ahhoz, mert fél év alatt néha változnak a dolgok, meg el is felejtem, hogy volt korábban, onnan viszont tuti jó az infó. Egy telefont megér a dolog szerintem.
2012. aug. 2. 15:09
 10/10 A kérdező kommentje:

még el se kezdődött de már szét stresszelem magam :D Kérdezhetek még valamit? Ilyen e-szoctámon kell pályázni a szoctámot is meg a kolit is. Írták hogy párhuzamosan be kell jelölni a szoctám igénylést is, de még ugye dilemma van hogy hogy csináljam. Nem gondoltam arra hogy a koliigénylést bevárjam vele, rámentem hogy leadás, erre azt írta ki: A kapcsolódó szoctám időszakban nem adtál le igénylést, ezért nem számítunk be neked szociális pontokat.

Ha későbbiekben még leadom akkor beleszámít vajon? Ha nem akkor szarban vagyok.

2012. aug. 2. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!