Egyetemi kollégium! Segítség? (bővebben lent)
1/10 A kérdező kommentje:
Egy lakcím alatt vagytok, úgyhogy alapból beleszámít, így fogja az önkormányzat is adni az igazolást.
Amúgy merre laksz (hány km-re Bpt-ől) és melyik koleszba szeretnél menni ?
2012. júl. 27. 11:41
3/10 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy úgy adja. De hát ha nem segít minket egy petákkal se akkor az hogy fer? :D Vaskúti vagyok, 200 km-re Pesttől. És a BMF hotelt szeretném a legjobban... Most csak ez idegesít, hogy hogy tudom igazolni hogy ő nincs velünk egy költségen? Mert ugye ez az egész ezért számít.
Sajnos akkor nem tudom, szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha átírnátok másik lakcímre egy időre...
2012. júl. 27. 11:54
Ilyenkor tehettek nyilatkozatot, hogy egy lakcímen laktok, de külön háztartásban éltek. Úgy a leghitelesebb, ha ezt jegyző előtt teszitek, ezt el kell hogy fogadják, és akkor nem számít bele az egy főre eső jövedelembe az ő nyugdíja.
2012. júl. 28. 02:01
6/10 A kérdező kommentje:
Ó na ez jól hangzik! Ilyesmi megoldást kerestem ,csak nem tudtam a módját. Köszönöm szépen!
Ígyvan nálunk győrben az egy háztartásban élőkről kellett igazolást adni és nem az egy lakcímen lakókról.
Attól, hogy egy címen él veletek még gazdálkodhat külön pénzből.
2012. aug. 1. 18:22
8/10 A kérdező kommentje:
viszont, van itt olyan probléma is, hogy édesanyám kap ápolási díjat a papa után. A határozatban, pedig fel van tüntetve hogy a papa a mi címünkön lakik. Erre valami ötlet?
Hát, én hülyeséget nem akarok mondani, de így akkor talán az lenne a legjobb, ha ott érdeklődnél, ahova ezt le kell adnod, telefonon is biztos tudnak felvilágosítást adni. Én a szoctám igénylésnél szoktam mindig leellenőriztetni a nyomtatványt, és ezt mindig készséggel meg is csinálják, meg néha telefonon is zaklatom őket, hogy pontosan milyen igazolás kell ehhez, ahhoz, mert fél év alatt néha változnak a dolgok, meg el is felejtem, hogy volt korábban, onnan viszont tuti jó az infó. Egy telefont megér a dolog szerintem.
2012. aug. 2. 15:09
10/10 A kérdező kommentje:
még el se kezdődött de már szét stresszelem magam :D Kérdezhetek még valamit? Ilyen e-szoctámon kell pályázni a szoctámot is meg a kolit is. Írták hogy párhuzamosan be kell jelölni a szoctám igénylést is, de még ugye dilemma van hogy hogy csináljam. Nem gondoltam arra hogy a koliigénylést bevárjam vele, rámentem hogy leadás, erre azt írta ki: A kapcsolódó szoctám időszakban nem adtál le igénylést, ezért nem számítunk be neked szociális pontokat.
Ha későbbiekben még leadom akkor beleszámít vajon? Ha nem akkor szarban vagyok.
Kapcsolódó kérdések: