Miért néznek rám úgy, mint aki nem normális?
Mert furcsa, hogy egy 16 éves gyerek ennyire előre látó, és józan felfogású :)
De ne aggódj ezzel semmi baj, egyszerűen tényleg nem megszokott, hogy egy ennyire fiatal lány/fiú így gondolkodik. Általában elköltik a pénzüket ruhákra, telefonra, gépre...
Bárcsak én is ilyen lettem volna, mint te...
Tényleg elég fura. Én is szept. től megyek egyetemre, tanultam én is hogy ezt elérjem.
Bár én mindig is úgy éltem, hogy amit diákmunkával kerestem, azt feléltem, rögtön elbuliztam...stb és megmondom őszintén, hogy egyáltalán nem bántam meg, mert élni is kell...Ezek az évek nekem nem a félrerakásból állnak, hanem hogy a tanulás mellett kiéljem a fiatalkoromat, valószínűleg az egyetem alatt ez ugyan így lesz.
Egyszerűen te már fiatal korodban is tudsz bánni a pénzel. Nem is kell felesleges dolgokra költeni. Én is ilyen vagyok 16 éves koromtól van junior számlám és soha nem volt olyan, hogy 50 ezer alá mennyen.
25L
Ne aggódj én 22 vagyok, egyetemista és elég jó ösztöndíjjal rendelkez(t)em, még is hülyének néznek a csoporttársaim, mert spórolok. Sprólok... mit nevezünk annak? Nem adok ki olyanra pénzt, ami szerintem fölösleges! Vettem magamnak egy vadi új, elég jó kategóriás laptopot, mert erre szükségem volt (mérnöknek tanulok), a többit viszont szépen félretettem. Volt hogy egész hónapban nem nyúltam hozzá, volt hogy elköltöttem a felét, ha szükségét éreztem, de mindig maradt. Én egyelőre ennek köszönhetem azt, hogy van egy kicsinyke alapom, ami kamatozhat a bankban. (Itthon lakom, a ruhákon és szórakozáson kívül másra szerencsére nem kell költenem, nem engedik a szüleim)
Ha megkérdezi valaki, hogy "éés mit vettél az ösztöndíjadból?" akkor elmondom, hogy eltettem, nem költöttem semmire és kész. Egyszerűen nem érti senki, hogy miért, de majd ha már ott tartunk, hogy kikerülünk az egyetemről és míg nekem legalább egy pici alapom lesz, nekik meg semmijük, vagy még ráadásul minuszban is lesznek, akkor rájönnek. :)
Mosolyogni kell ezeken és kész! Te tudod, hogy mit miért csinálsz, másnak meg semmi köze hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!