Továbbtanulás vagy munka?
2010-ben érettségiztem és utána elvégeztem egy egy éves OKJ képzést. Utána nem vettek fel egyetemre/főiskolára, így maradtam otthon és munkát kerestem, ez mellett pedig csináltam egy angol középfokú nyelvvizsgát. 2 hónapja viszont találtam állást, az OKJ-s végzettségemmel és jelenleg is dolgozom.
A munka jó, nem nehéz, és ha nem csinálok hatalmas hülyeséget akkor akár onnét is nyugdíjba is mehetnék.
Idén is beadtam a jelentkezésemet főiskolára/egyetemre, hiszen akkor még nem tudtam, hogy lesz munkám.
Most nem nagyon tudom, hogy mit csináljak, holnap derülnek ki a ponthatárok és nem tudom, hogy ha felvesznek akkor továbbtanuljak vagy dolgozzak inkább?
Szívem szerint továbbtanulnék, mert diplomával többet is kereshetnék ~75 ezernél, de ugyanakkor bennem van az, hogy mi lesz ha nem lesz majd munkám később, és ugye ott a hallgatói szerződé is...
A kérdésem, hogy Ti mit csinálnátok a helyemben?
Szia!
Ha holnap felvesznek, akkor mindenképpen az Egyetemet válaszd.
Főleg, ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy a szüleid támogatnak.
Szüleim mindent megtesznek, bár nem állunk fényesen. Így jól jön ez a munka, mert ha felvesznek lesz egy kis kezdőtőkém :)
Köszönöm a választ!
Milyen perspektívák vannak a jelenlegi munkádban? Elégedett vagy vele, képes lennél egész életedben (úgyse fogod :D) ezt csinálni? Mennyire biztos az (semmi se az), hogy innen mehetsz nyugdíjba? Ranglétrán mennyire juthatsz előre, mennyi lehet később a fizetésed.
Ezt vesd össze azzal, hogy ha elvégzed azt a szakot, amire most jelentkeztél, akkor milyen lehetőségeid lesznek. Ott is írd fel ezekre a kérdésekre a válaszod, aztán ha jobban jössz ki, akkor nyilván azt kell választani.
Egyébként amit megtanulsz, azt nem veszik el tőled. A mostani okj-s tudásod is megmarad, ha nem jön be az egyetem, megpróbálhatsz ugyanígy elhelyezkedni.
Én meg azt mondom, hogy mindkettő. Legyél levelezős vagy estis.
Hiszen nemcsak tanulhatsz, de mellette már gyakorlatod is lesz, így nem úgy jössz ki majd az egyetemről, hogy pályakezdő vagy, s egy órát sem dolgoztál.
Én nagyon megszívtam, hogy nem tartottam annak idején több vasat a tűzben. Ugyan én a nyáriszünetben mindig dolgoztam, s egy ideig helyettesíthettem is egy kolléganőt (igaz ingyen), de mégis pályakezdőként nehezen tudtam elhelyezkedni (tanár volnék egyébként, de most sem a szakmámban dolgozom)
Szóval két legyet egy csapásra.
De mindenképp beszéld meg a céggel, ahol dolgozol, mert csak úgy lehet, ha elengednek vizsgára meg suliba.
Sok sikert és remélem felvesznek!
Igen ez is benne volt a pakliban, de nem biztos, hogy meglehetne oldani...
A vizsgák, órák idejétől és mennyiségétől függ, hogy elengednek levelezőre. De úgy sem biztos mivel nincs tanulmányi szerződésem.
Igen felvettek :)
De nagyon meglepődtem az alacsony ponthatárokon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!