Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Továbbtanulás vagy munka?

Továbbtanulás vagy munka?

Figyelt kérdés

2010-ben érettségiztem és utána elvégeztem egy egy éves OKJ képzést. Utána nem vettek fel egyetemre/főiskolára, így maradtam otthon és munkát kerestem, ez mellett pedig csináltam egy angol középfokú nyelvvizsgát. 2 hónapja viszont találtam állást, az OKJ-s végzettségemmel és jelenleg is dolgozom.

A munka jó, nem nehéz, és ha nem csinálok hatalmas hülyeséget akkor akár onnét is nyugdíjba is mehetnék.

Idén is beadtam a jelentkezésemet főiskolára/egyetemre, hiszen akkor még nem tudtam, hogy lesz munkám.

Most nem nagyon tudom, hogy mit csináljak, holnap derülnek ki a ponthatárok és nem tudom, hogy ha felvesznek akkor továbbtanuljak vagy dolgozzak inkább?

Szívem szerint továbbtanulnék, mert diplomával többet is kereshetnék ~75 ezernél, de ugyanakkor bennem van az, hogy mi lesz ha nem lesz majd munkám később, és ugye ott a hallgatói szerződé is...

A kérdésem, hogy Ti mit csinálnátok a helyemben?

2012. júl. 23. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha holnap felvesznek, akkor mindenképpen az Egyetemet válaszd.

Főleg, ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy a szüleid támogatnak.

2012. júl. 23. 21:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Szüleim mindent megtesznek, bár nem állunk fényesen. Így jól jön ez a munka, mert ha felvesznek lesz egy kis kezdőtőkém :)

Köszönöm a választ!

2012. júl. 23. 21:10
 3/9 reptoid ***** válasza:

Milyen perspektívák vannak a jelenlegi munkádban? Elégedett vagy vele, képes lennél egész életedben (úgyse fogod :D) ezt csinálni? Mennyire biztos az (semmi se az), hogy innen mehetsz nyugdíjba? Ranglétrán mennyire juthatsz előre, mennyi lehet később a fizetésed.

Ezt vesd össze azzal, hogy ha elvégzed azt a szakot, amire most jelentkeztél, akkor milyen lehetőségeid lesznek. Ott is írd fel ezekre a kérdésekre a válaszod, aztán ha jobban jössz ki, akkor nyilván azt kell választani.

Egyébként amit megtanulsz, azt nem veszik el tőled. A mostani okj-s tudásod is megmarad, ha nem jön be az egyetem, megpróbálhatsz ugyanígy elhelyezkedni.

2012. júl. 23. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Én meg azt mondom, hogy mindkettő. Legyél levelezős vagy estis.

Hiszen nemcsak tanulhatsz, de mellette már gyakorlatod is lesz, így nem úgy jössz ki majd az egyetemről, hogy pályakezdő vagy, s egy órát sem dolgoztál.

Én nagyon megszívtam, hogy nem tartottam annak idején több vasat a tűzben. Ugyan én a nyáriszünetben mindig dolgoztam, s egy ideig helyettesíthettem is egy kolléganőt (igaz ingyen), de mégis pályakezdőként nehezen tudtam elhelyezkedni (tanár volnék egyébként, de most sem a szakmámban dolgozom)

Szóval két legyet egy csapásra.

De mindenképp beszéld meg a céggel, ahol dolgozol, mert csak úgy lehet, ha elengednek vizsgára meg suliba.

Sok sikert és remélem felvesznek!

2012. júl. 23. 21:14
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen ez is benne volt a pakliban, de nem biztos, hogy meglehetne oldani...

A vizsgák, órák idejétől és mennyiségétől függ, hogy elengednek levelezőre. De úgy sem biztos mivel nincs tanulmányi szerződésem.

2012. júl. 23. 21:19
 6/9 anonim válasza:
Én az egyetemet választanám. Egy 75ezret kereső munkát könnyen találsz másikat.. Így csak növeled az esélyeidet a munkaerőpiacon. :)
2012. júl. 23. 22:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen munkát, milyen iskoláért. Ha a munkahelyeden (bár onnan mehetsz nyugdíjba) semmi esélyed továbblépni, és 75s átlagkeresettel éled le az életed, akkor mennék. DE ha a munkahelyeden van fejlődési lehetőséged, a sulid meg nem hiányszakmába juttat, csak tucatpapírt ad, akkor meg maradnék a munkahelyen. Mérlegelni kell. De a legjobb megoldás a levelező lenne. Havi egy hétvége és a kecske és a káposzta is megmarad!
2012. júl. 24. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Felvettek?

2012. júl. 24. 21:44
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen felvettek :)

De nagyon meglepődtem az alacsony ponthatárokon...

2012. júl. 25. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!