Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Továbbtanulás vagy munka?

Továbbtanulás vagy munka?

Figyelt kérdés
A történetem nm tudom mennyire átlagos de szem♪0szerint nm igazán tudom mi tévő legyek, szoval egy hete kb felvételiztem orvosira és nm sikerült, olyan szépen el volt tervezve minden, már rég ota tervezgetem és nagy kudarc volt szembenézni a tényel, hogy elszurtam, mivel egy lapra tetem fel mindent. Na és most fogalmam sincs mi tévő legyek, más egyetemekre az iratkozásoknak nagyabol vége nm tudom milyen lehetőségeim vannak még, vagy talán menjek dolgozni és egy év mulva probaljam ujra...Valaki volt még hasonló helyzetben??és mit tett?? csak komoly valaszokat vérok köszönöm.
2010. júl. 29. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés pontod volt?Akkor próbálkozz jövőre újra, addig pedig dolgozz, sok mki van így sztem.

Bocsi, de a helyesírásod borzalmas :/

2010. júl. 29. 19:50
 2/7 anonim ***** válasza:
A részletek ismeretének hiányában ebben nem tudunk mi okosat mondani.
 3/7 anonim ***** válasza:

Te most direkt írtál így? :S A helyesírásodon mindenképp javíts, ha szeretnél továbbtanulni...

Engem sem vettek fel ahová beadtam, kicsit elkeseredtem, de úgy vagyok vele, hogy így kellett történnie...

Én megyek egy OKJ-s tanfolyamra (mellette szerintem dolgozom majd valamit), tanulom a németet, de nagyon, aztán kimegyek külföldre au-pair-kedni vagy egy szállodába... :-)

Terveim vannak, de nem ártana meg is valósítani. Amúgy meg majd lesz valahogy, "sodródom az árral". :-)

Téged mi érdekel egyébként? Milyen terület?

20/L

4/7 anonim ***** válasza:

Tavaly nálunk sokan jártak így az osztályban. Ők elmentek oda, amit második helyen jelöltek. Egy srác próbálkozott újra az orvosival, most valahogy becsúszott a debreceni egyetemre, de a sotéra most sem lett meg a pontja.

egész sok lehetőséged van amúgy.

-elmész oda ahova felvettek másodiknak és ha nem tetszik megpróbálod az orvosit újra. (csak akkor szerintem kicsúszol az államilag támogatott félévekből)

-csinálsz egy okj-s képzést (előnye h 25 év alatt diploma nélkül ingyenes és az egyetemi államilag támogatott félévekbe sem számít bele)

Aztán vagy dolgozol a szakmában amit tanultál, vagy megpróbálod az orvosit.

Én bizti nem mennék még dolgozni a helyedben, egy gimis érettségi nem sokra elég. Az egyetemekre van még pótfelvételi ha nem vettek fel sehova, de azzal sem próbálkoznék mert általában elég gázos helyeken szokták csak meghírdetni. Az okj jelentkezési idejéből sem csúsztál még ki szerintem. Nézd meg, hogy indul-e valami ősszel, ami érdekel.

2010. júl. 29. 20:01
 5/7 anonim ***** válasza:
ja és azt, hogy ne dolgozz nem úgy értettem, hogy ne csinálj semmit, hanem, hogy ne keress még állandó munkát. Inkább tanulj még és mellette diákmunka, ha szükség van rá.
2010. júl. 29. 20:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is menj el valami tanfolyamra, aztán ha tudsz vállalj mellé diákmunkát. A diákmunka érdekes dolog, ha pesti vagy minden bokorban találsz, de vidéken ez már jóval nehezebb, szűkösebbek a lehetőségek, ezt tapasztalatból mondom.

A főállású munkavállalás szinte lehetetlen, ugyan már hova mégy el dolgozni érettségivel, hacsak nincs valami piacképes szakmád (esztergályos, hegesztő, víz.központi fűtés szerelő, kőműves). Az nagy hülye, aki azt mondja, hogy rendes szakma nélkül lehet normális munkát találni, most még azzal se nagyon.

2010. júl. 30. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Tulajdonképpen érettségid van és nem értesz semmihez.

2010. júl. 30. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!