Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról, hogy...

Mi a véleményed arról, hogy jövőre 2 emelt érettségi kell majd orvosira? Egyetértesz vele, vagy ellene vagy? Miért?

Figyelt kérdés

Én részben egyetértek vele, mert végre nem az lesz, hogy egyesek kapnak egy halom pluszpontot arra, hogy szociális háttér meg ilyen olyan fogyatékosság, miközben a másik ott szenved a nyelvvizsgákkal meg a többivel, hogy elegendő pluszpontja legyen. Így végre mindenki egyenlő eséllyel indul, mindenki az eszével fog bekerülni.

Viszont engem az egészben az zavar, hogy nagyon sok suliban nem adatik meg, hogy 2 tárgyból is felkészüljenek emeltre. Engem már hál'Istennek nem érint a dolog, de húgomat igen. Ő is felvette a bioszt meg a fizikát faktnak, de pl az angolt már nem tudta, pedig jól jött volna neki, mert elég béna tanáruk van, és szeretett volna egy nyelvvizsgát még a középsuliban. Most ott tartunk, hogy én fizetem neki a külön tanárt, de hát ez így eléggé kellemetlen nekem ugyebár. Meg még van egy-két tárgy, amiből nem áll túl jól és érettségi tárgy sajnos. Szóval nem tudom mi lesz szegénnyel. A 2 emelt alapból jó ötlet, de sajnos nem minden suliban adatik meg, hogy felkészüljenek rendesen a diákok, egy halom külön tanárt fizetni meg nem olcsó mulatság...

2012. júl. 23. 11:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk elég gáz...
2012. júl. 24. 10:29
 12/20 anonim ***** válasza:

Cukorbetegség? :D Basszus, komolyan nem értem, miért kell mindig ilyenekkel jönni. Ha még egyszer sem néztél utána, csak hallod az ilyen "városi legendákat", akkor hogy lehetsz ebben biztos? Az emberek csomót háborognak az ilyen dezinformációkon.

Tessék, itt a vonatkozó mondat:

Amennyiben a jelentkező nem fogyatékosságot, hanem kizárólag tartós betegséget (pl. cukorbetegség, szénanátha, ételallergia) igazol, többletpont nem adható.

2012. júl. 24. 14:42
 13/20 A kérdező kommentje:
9-es! Igen, dolgozom egyetem mellett, most nyáron meg főleg. Miért?
2012. júl. 24. 18:54
 14/20 anonim ***** válasza:
42%
Én is egyetértek vele, teljesen jogos. Nem árt, ha van háttértudás is az alapszint mellett orvosin. Az nem indok, hogy nem tudsz felkészülni vidéken az emeltre, ugyanis egyetemen rengeteg anyagot kell magadtól megtanulnod. Ha csak egy kis érettségire nem leszel képes felkészülni, akkor a vizsgáidra?!
2012. júl. 25. 13:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! Részben egyetértenék veled, de azért ne felejtsük el, hogy a középiskola nem egyetem. A középsulinak épp az a lényege, hogy megtanít tanulni (legalábbis jó esetben). Ne felejtsd el, hogy te is voltál középiskolás és egyáltalán nem hinném, hogy Te azzal a fejjel, tudással ott képes lettél volna saját magadtól alap tudás nélkül felkészülni mondjuk egy emelt fizika érettségire. Ne felejtsd el, hogy egy 16-17-18 éves diák egészen máshogy áll még ezekhez a dolgokhoz, mint egy 20 éves egyetemista. És ezt mondom úgy, hogy én már egyetemre járok. A legtöbb egyetemista szereti elfelejteni, hogy valaha neki is kellett érettségiznie és valóban fele annyit nem kellett rá tanulni, mint némelyik mostani vizsgára, de egyrészről az érettségi az első nagy kihívás egy diák számára, amihez nem árt még némi segítség, másrészről a legtöbb gyereknek ezen múlik a felvételije, élete. Le kéne lassan állni azzal, hogy az egyetemet a gimnáziumhoz hasonlítgatjuk. Mert semmi értelme. A középiskola arra van, hogy a tanár segítségével tanuljuk meg azokat az alapokat, melyek majd az életben, később a felsőoktatásban kellenek. Nem lehet egy tizenévesnek azt mondani, hogy jól van fiam tanuld meg egyedül, mert később is egyedül kell majd. Ennyiből a 16 éves gyereket ki lehetne tenni az utcára, hiszen jó esetben később is egyedül kell majd boldogulnia...
2012. júl. 25. 19:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Csak hogy tisztázzuk: most leszek végzős, és máris 3 előrehozott érettségim van, mindre egyedül készültem fel, tanár nélkül, és mind 90% felett van. Köszönöm :)
2012. júl. 26. 07:15
 17/20 A kérdező kommentje:
Hát örülünk, hogy vannak még ilyen hiper szuper okos emberek, de tegyél egy szívességet és ne magadból indulj ki. Magadtól készültél fel? Egyik tárgyat sem tanultátok korábban suliban, egyikből sem fakultáltál? Azt megnézem, mert tudtommal középsuliban eleve csak olyan tárgyból érettségizhetsz, amit legalább 2 évig tanultál.
2012. júl. 26. 09:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Én is egyetértek a kötelező emeltekkel! Teljesen jogosnak tartom, abban az esetben is jó ha az ember nem a hátrányos helyzetet kihasználva akar bejutni hanem tényleg hátrányos pl.: 25-30 ezer forint egy nyelvvizsga (nem beszélve a felkészítő tanfolyamokról) és nem minden családban adatik meg, hogy letegye a nyelvvizsgát, ezzel pluszpontot szerezve (pedig az esze meglenne csak pénze nincs). Teljesen jogosnak tartom mivel az érettségi a tényleges tudást mutatja, így nem lehet a "rendszert" kijátszani.

A probléma ezzel, hogy a legtöbb középsuliban nincs lehetőség felkészülni... Én is ebben a helyzetben vagyok jövőre érettségizek és mivel szakközépbe járok és nem gimibe ezért a biosz és a kémia is 2 éves tárgy volt (9. 10. osztály) ahol csak a nagyon alapokat tanultuk és aki nem tudott semmit az is átment kettessel mert nem volt "fontos" tárgy, fakt nem indul... Úgyhogy marad az egyéni felkészülés és majd lesz ami lesz alapon megyek érettségizni.

Most nyáron dolgozok és ha összejön a pénz akkor egyetemi felkészítőre fogok járni! Tudtok jó felkészítőket?

2012. júl. 26. 16:53
 19/20 A kérdező kommentje:
Én sajnos nem :( de ha esetleg Te találsz, akkor szólj és befizetem húgomat :D Bár most ahhoz képest egész jól halad, lehet októberben megy letenni az emelt bioszt, az mindig jól ment neki, meg én is korrepetáltam, abból én is emelt szinten érettségiztem anno. Csak az az emelt fizika, ami kifog rajta kicsit, meg sztem majd a magyar, töri lesz még ilyen. Nem a duplázásra hajt, de a humán tárgyakból sosem volt túl jó, márpedig azokból is kéne írni egy 80-90%-ot...
2012. júl. 26. 18:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Hát én a SZIE felkészítőjén (vélemény?!) gondolkodom nagyon erősen, mivel oda akarok menni (áotk-állatorvos). Az a baj,hogy ott nem lehet választani a fizikát pedig abba jó vagyok. 3 éves volt jövőre már nem lesz, de végig 5-ös voltam (10.-ben még dicséretet is kaptam, bár tudom az semmit nem jelent :))

Sokan mondták a magántanárt, de ha azt nézzük órára lebontva nincs egy ezres az egyetemi felkészítő. Hol lehet ennyiért magántanárt találni...?!

És nekem nagyon kell az érettségi, mert a duplázásra hajtok. A tanulmányi átlagom nem orvosira való... legalább 85% kéne de inkább 90...

(18. válaszoló voltam/vagyok)

2012. júl. 26. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!