Miért ennyi jött ki?

Figyelt kérdés

Tehát volt egy kérdés:

"Ha tőle lenne gyerekem akkor hogy lenne kevert?"

"Tehát.Az én dédnagymamám Német.Ott is született és az egész család oda valósi.

A párom félig finn félig német.Az apukája német,anyukája Finn. Ha lenne közös gyerekünk akkor benne lenne ugye magyar,finn,és német vér.Milyen arányban?Számít még valamit hogy az én egyik dédszülőm is német?"

Ez a megfejtés/ válasz: 3/8 német, 3/8 magyar és 2/8 finn.

De miért ennyi, hogy jött ki?

2012. júl. 17. 08:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Mi van?

Ha ez matematika kérdés, akkor mit értünk az alatt, hogy "egész család"? Ugyanis a párod is része a dédnagymamád családjának, ráadásul negyedíziglen. Akkor ezek szerint neki is ízig vérig németnek kéne lennie, pedig azt írod, hogy finn. Te pláne része vagy a dédnagymamád családjának, tehát neked is németnek kéne lenned, szóval már ezt nem értem. (Lehet, hogy nagyon elborult kocka vagyok emiatt...)

Ha meg genetikai, akkor alapból reménytelen kitalálni, mert a Magyar az egy igencsak kevert nemzet, még ha a finn és a német talán kevésbé is.

Amúgy valszeg úgy jött ki, hogy összeszámolták, hogy a ti gyereketeknek 3 dédszülője lenne német, 3 magyar, és 2 finn. És mivel 8 dédszülő van, ezért ilyen lesz az arány. Hogy a te egyik dédszülőd is német, az ott számíthat, hogy az ő gyereke, azaz egyik nagyszülőd német (de az "egész családja" nem tudom, mit jelent a feladatban, mint azt fentebb kifejtettem).

Tehát a franc tudja...

2012. júl. 17. 10:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem hozzám tartozik ez a kérdés. Egy másik témában találtam és bemásoltam, mert érdekelt, hogy jutottak el ehhez a megfejtéshez. Számomra sehogy nem jött ki.
2012. júl. 17. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!