Magolás. Hogyan lehet jól magolni? Jogász szakon csak magolással lehet érvényesülni?
Az én tanulási stílusomat így lehetne jellemezni: közgáz egyetemen minden jogi vizsgám 4-5-ös lett, és nem magoltam, hanem sokszor átolvastam, megértettem, példákkal rögzítettem az anyagot. Magyarul gyakorlatilag is megértettem.. Természetesen ezt nem lehet kemény jogász szakon, mert nincsen idő rá!!
Milyen tanulási tematikák vannak a magolásra? Hogyan kell csinálni?? Mert amikor szakközepes voltam, tudom, hogyan ment..elolvastam vagy 200-szor az anyagot, és rögzült. Na de csak ez van?
(Jogásznak, esetleg jogi irányban mozdulnék el, 23 éves nő vagyok, és az ELTE-ÁJK-ra pályázom költségtérítésesen).
Köszönöm a válaszokat.
én nemvagyok jogász, közgázos vagyok énis. de én aztvettem észre, h ami érdekel, az megmarad bennem, még akkoris ha sokkal kevesebb időt szánok rá. ja és úgy h magolni én szinte nemis tudok, képtelen vagyok arra h leüljek és szövegeket memorizáljak. csak a reál megy jól, mert hamar kikövetkeztetem, rájövök a logikára, és eztmég élvezem is.
de mikor olyan volt, ami magolós volt, és kicsit azért érdekelt is, akkor sokkal jobban megmaradt, nemkellett 200szor elolvasni.
ezért gondolom azt, hogyha érdekel a jog, akkor lehet h jobban fog menni. nameg sztem ez be is gyakorolható, az elején nehéz a magolás, de utána bele lehet jönni.
Köszi a választ!
Én anno elkezdtem a közgázt Győrött, de nem tetszett, pontosan azért, mert nem megy nekem matek...se a stat...stb..
De ugyanakkor viszont nagyon ment a jog, és ezért gondolkozom ebben, megpróbálom, hátha megy nekem. És emellett nagyon jó voltam történelemből is...
És amúgy velem is úgy van, hogy nem bírok úgy jogot tanulni, legalábbis a közgázon nem bírtam, hogy magoljak...De tényleg lehet, h belejövök majd.. Mert engem érdekel ez az egész jogi téma, már kicsi korom óta, és a felmenőim is jogászok..:)))
Úgyhogy bele vágok!!!
Azért, várom a további kommenteket is a magolással kapcsolatban!!!
:))
Csak attól tartok, hogy ha a jogi szövegben kihagyok valamit, akkor élve elégetnek:))) a vizsgán:s
Ha magolsz biztos, hogy ki fogsz hagyni valamit a mondatból. Ha látogatod az előadásokat, és megtanulod mire kell odafigyelni, nem fogsz semmit kihagyni.
egy joghallgató
Kétkomponensű a jogtanulás:
1.Értő olvasással kell egy anyagrészen végigmenni többször.
2.Aztán be kell vágni a törvényszöveg fontosabb részeit, felsorolásokat. Hangosan, magadat kikérdezve/kikérdeztetve tanulj, ha teheted, szorgalmi időszakban.
3.Ha esetleg érted, és tudod is, még mindig kérdezhetnek olyat, hogy a vizsga ne legyen eredményes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!