Hol kezdjem a matektanulást?
Diszkalkuliás vagyok,de szeretnék felzárkózni valamennyire.Csak épp fingom sincs hol kezdjemXD másodikos leszek gimiben,nem osztályoznak,de úgy érzem kocsonyásodik az agyam(többi tantárgyból jó vagyok)és nem tudom hol kezdjem...vagy honnan tanuljak egyáltalán,tud valaki valamilyen jó oldalt?
Nem igazán értem mi a franc az a tört,meg algebrában hogy a jó fenébe lehet egy "a" betűt összeszorozni kettővelXD
Szóval nagy az űrXD vagy mi a lópikula az a reciprok.Valami rémlik hogy valaminek a felcserélt valamije,de nem értettem mit kell csinálni vele már akkor seXD
Remélem akadnak készséges segítők akik megértik hülyeségemXD
Úgy, hogy jársz folyamatosan matektanárhoz, és gyakorolsz, ezt nem lehet úgy, hogy kitalálom, hogy holnaptól teljes harmadfokú egyenleteket oldok meg, de azt sem tudom, mi az az egyenlet.
"Nem igazán értem mi a franc az a tört,meg algebrában hogy a jó fenébe lehet egy "a" betűt összeszorozni kettővelXD
"vagy mi a lópikula az a reciprok.Valami rémlik hogy valaminek a felcserélt valamije,de nem értettem mit kell csinálni vele már akkor seXD"
Ennek semmi köze a diszkalkulához, egyszerűen hülye vagy, és/vagy nem is akarod tudni.
Kedves első válaszoló!
Szövegértésből megbuktál?Nem a semmiért tettem fel a kérdést "hol kezdjem?"
Kedves második válaszoló!...
Ááááh inkább hagyom,Yahoon már egy csomó választ kaptam kedves külföldi emberektől,úgyhogy kérem többé ne válaszoljanak^^
Igen köszönöm,erre fele már jártam a neten^^
Sajnálom ha megsértettem a büszkeségedet a szövegértéssel kapcsolatban.
Remélem ugyan úgy fájt neked,mint nekem amit TE írtál.
Ééééés ha már benne vagyunk a "nem iiiiis nem úúúgy vaaan" gyerekes szócséplésben,akkor közlöm hogy én nyelvtanból,irodalomból,történelemből,szövegértésből,és zenetörténelemből kaptam jelest év végén GIMIBEN.A többi négyes.Jah nem,van egy fizika kettesem!És egy természetismeret hármasom!
DE.HÜLYE.VAGYOK!!!
(NE sérts meg egy részképesség hiányost a legérzékenyebb pontján.Ne.Főleg mikor javítani akar rajta)
ELőször is, nem sértetted meg a "büszkeségemet", és sajálom, ha megsértettelek, bocsánatot kérek. Rosszul adtam át, amit gondolok, de most elmondom hát mégegyszer: nem az a baj, hogy nem tudod, mi az a reciprok, vagy hogy nem érted az algebrát, sőt, dícséretes, hogy változtatni kívánsz ezen a hiányosságodon. Ha ötös vagy irodalomból és nyelvtanból (uhm, elég jó jegyeim lettek nekem is már, de most minek írnám le?), akkor gondolom tudod, mennyire fontos a nyelv alkalomhoz illő, megfelelő használata, mivel erről ítélik meg az embert. Ezt nem sértésből írom, hanem tanácsként inkább. Ne kezdd a kérdésedet azzal, hogy "fingom sincs, hol kezdjemXD", aztán egymás hegyén hátán "XDXDhöhöhülyevagyoklolroflmao", gondolom mondanom sem kell, hogy komolytalanságot áraszt ez így, nem lesz viccesebb sem, le lehet írni rendesen is. Nincs azzal alapvetően baj, ha valaki gyengébb bizonyos tárgyakból, de másokból jó, nem érthet mindenki mindenhez, ettől nem hülye senki, vagyis ahoyan mondtam, nem ettől hülye valaki, ha az.
Én nem tudom, milyen a diszkalkúlia, de szerintem gyakorlással biztos lehet fejlődni vele. A kérdésed különben tényleg nem egyszerű, hiszen ugye alapvető dolokat nem tudsz, én sem tudnám, hol kezdjem, sajnos nagyon könny benne lemaradni. Onnantól, amikor kezditek a halmazokat, természetes, egész, racionális, stb. számok, törtek, azokkal műveletek, de én nem értek ehhez, pláne nem ennyiből, viszont valóban az volna a legvélravezetőbb, ha elmennél egy matektanárhoz, aki aztán segítene az alapoktól céltudatosan fölépíteni a tudásodat. Azért mondom a tanárt, mert ha valamit, ezt tényleg nem lehet "bemagolni". Az irodalmat meg a történelmet lehet (az eredmény is olyan lesz mondjuk, de lehet egy darabig), azonban ezt nem. Itt meg kell érteni, hogy mi mit jelent, és hogy hogyan lehet feladatokat megoldani. Kérdezd meg a szüleidet, hogy lehetne-e róla szó, hogy tanárhoz járj, szerintem ha van rá pénzetek, szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy jobban menjen neked a matek. Vagy milyen szinten szeretnéd tudni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!