Hányan vannak idén, akik orvosira jelentkeztek és 417-424 pontjuk lett?
Szia!
Neked konkrétan hány pontod van?
Szerintem 424-gyel be lehet kerülni!Meg talán 417-tel is.
Ha megnézed a statisztikákat tényleg sokkal rosszabbak lettek a kémia-bioszok.de sajna azt is bele kell számítani,hogy sokak úgy indulnak,hogy rossz ez a kettő tárgy,de mondjuk a tanárok jól felhúzták neki a töri-magyar-matek-nyelvet,mert hogy az orvosira jelentkezett...így nekik sajnos lehet több pontjuk ennél.:(
nekem 86-os a biosz emeltem,89-es a kémia közepem,ami azért idén nem annyira rossz eredmény,de nem is túl jó,és így is csak 442 pontom van.ezt a "csak"-ot úgy kell érteni,hogy nem hisztizek,meg ilyenek miatta,de azért vannak,akiknek rosszabb ez a két tárgya,mint nekem,de vagy 20 ponttal többje van,azért amit írtam.sok ilyen ismerősöm van.és én emiatt nem fogok bekerülni,mert minket a tanáraink lehúztak a többin.(ezt el lehet hinni,meg nem is,de a szülők is bementek pl panaszkodni...)
Meg amiért nagyon nagyon mérges vagyok,hogy az év végi matekjaim rosszak.azon 8 pontot vesztettem.:(
Nekem 420 pontom van és vidékre jelentkeztem.
Kitűnő voltam és még így is csak ennyi pontom lett.Szerinted ezzel még van esélyem?
Téged biztos felvesznek állatorvosira,442 pont az nagyon jó!
Köszönöm,nagyon aranyos vagy.:)
én annak a híve vagyok,hogy a remény hal meg utoljára,és,hogy nagyon sokan,akik fórumra írnak, egyrészt nem mindig mondanak igazat,másrészt meg,akiknek pl 400 alatti a pontjuk nem nagyon reklámozzák,ergo,nem biztos,hogy az az átlag amit a fórumokon olvasol!de szóljon,aki nem így gondolja,én csak magamból indulok ki,mert ha mondjuk 400-410 pontom lenne,vagy kevesebb nem szívesen írnám ki.
Minous szerintem is elég lesz:)
Mivel orvosikon bővítettek, még az is lehet h a 424 is belefér.
A statisztika szerint pedig TÉNYLEG rosszabbak az idei érettségik. Biztos hogy igazi, idei statról van szó? látom a címében csak nem merek hinni a szememnek:D én sehol nem találtam meg a neten!
Pontosan, rosszabbak lettek az érettségik. Én ennek a mendemondának eddig nem hittem, merthogy minden évben ez a szlogen, hogy jaaaj, rosszabbak lettek az átlagok. Aztán a ponthatárok mégis inkább nőttek, vagy stagnáltak (2-3 pont változás az stagnálás).
Aztán néztem az átlagokat, akkor láttam, hogy csökkentek, de mondom ez semmit nem jelent, mert attól még nagy lehet a szórás. A sok kiemelkedő érettségit lehúzza a sok rossz.
Viszont a részletes bontást megnézve Budapesten, Debrecenben, a többi nagyobb városban látható, hogy tavalyhoz képest ötödére, hatodára, van olyan, ahol tizedére esett vissza a 90-100%-os biosz, fizika, kémia érettségik száma. Középszinten kisebb a csökkenés, de ott is megfigyelhető, emelt szinten pedig egyenesen kirívó.
Én eddig abszolút növekedésre számítottam, egyrészt az általános tendencia miatt, másrészt pedig az 500-as rendszerből fakadóan. A tények viszont azt mondják, csökkenni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!