Felsőoktatásban is alá kellesz írni a röghözkötést?
Figyelt kérdés
Ha lesz a röghözkötés, azt a nem alapképzés, hanem Felsőfokú szakképzéseken is(állami) alá kell írni?
Még 1 kérdés, nem jelentkeztem viszont most érettségiztem, és a pót jelentkezésen szerintetek lesznek még állami helyek idén? vagy már ne is számítsak rá?
2012. júl. 12. 12:07
1/5 anonim válasza:
Alá kell, igen. Felsőfokú szakképzéseket szerintem nem is nagyon hirdetnek a pótfelvételin, csak keveset. Állami helyeket meg egyáltalán nem.
Persze, akadhatnak kivételek, sose tudni.
2/5 anonim válasza:
Amit az állam fizet,akár teljes ösztöndíj akár részösztöndíj te szépen aláírod,különben nem vesznek fel. Pótfelvételin sosincsen állami szak,legalábbis én még nem láttam,menő helyre ne számíts egyáltalán.
3/5 anonim válasza:
Tudtommal az erről szóló kormányrendeletet az Alkotmánybíróság megsemmisítette. Amivel viszont azért nem megyünk sokra, mert a drága 2/3 úgyis törvényt hoz majd erről is, szóval...Bár a kérdést szerintem nem egy ilyen, alapvető EU normákat sértő módszerrel kellene megoldani. De azzal is egyetértek, hogy "csak úgy" ne húzhasson el akárki az első percben rögtön azután, hogy az állam végig finanszírozta a tanulmányait...
4/5 anonim válasza:
Megsemmisítette valóban,de azt írta kommentárjában az AB,hogy az ilyen szabályozást törvényben kell rögzíteni. Már ma szavaznak a törvényről szóval kár volt. Valóban EU-s jogba ütközik,és valóban kellene valahogy szabályozni a dolgot,de amit művelnek az szerintem nem egy innovatív felsőoktatásra emlékeztet. 2-es voltam.
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!