Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű kémia és biosz?

Csakegypali kérdése:

Emelt szintű kémia és biosz?

Figyelt kérdés
Annyit kell tudni rólam hogy 11.-es leszek szeptemberben,itt a nyár és én orvosi gyógyszerészeti pályára szeretnék menni.Bioszból nincsen gond mert tényleg imádom egész nap szinte oylan filmeket nézek utána olvasok dolgoknak, és kijelenthetem hogy koromhoz képest nagyobb tudással rendelkezem e téren mint kortársaim. Nem is ez a probléma. Most nyáron néemt nyelvvizsgára is készülök és mellette szeretnék kémiázni mert biosz-kémiát választottam. Az évvégi jegyeim 9:4 10:4 ezért gondolkoztam el azon hogy bepótolom a hiányosságaim. Úgy érzem hogy nem vagyok belőle "hülye" de koránt sem köt le annyira mint a biológia, szerintetek ha bepótolom a hiányosságaim és rendesen tanulok a fakton akkor leeht esélyem egy jó 80% feletti kémia emeltszintűre? Mert bevallom őszintén nagyon meg vagyok ilyedve esetleg valamilyen tanács? Amugy megvettem a faktos könyvet és mindig az elméleti összefoglalókat tanulom meg és hozzá 1-2 feladat.Félek hogy nem fogom érteni:S, viszont matekból meg 4-5 vagyok és a faktos társaim meg nem is tudom kissebség érzetem van:D
2012. júl. 2. 00:41
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem 2 hónap alatt tisztességesen fel lehet készülni egy tárgyból ha érted a lényegét. 1 év teljesen elég lesz.
2012. júl. 2. 00:44
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Felejtős. Mindenki a kémián bukja el az orvosit. Én komolyan mondom, csak annak szabadna felvételt nyernie orvosira, aki kémiából is pro. Ma már megelégszenek a diákok azzal, hogy csak biológiából jók. Hát a biológia nem is valami hű de nagy tudást igénylő tantárgy, megtanulod és tudod. A kémia egészen más. Orvosin a kémia szinte a tanulnivaló 50%-át teszi ki, s hiába vagy jó bioszból és azt gondolod nem lehet gond, egyetemen megtanulod a kémiát és menni fog, ez nem így van. A kémiára szinte az összes természettudományos foglalkozáshoz szorosan kapcsolódik (mérnök, orvos, gyógyszerész, egészségügy) és legtöbben azon buknak el. Egyébként kémiába nem a matek a nehéz, tehát nem jelent semmit, hogy 4-es 5-ös vagy. Hanem a számolásoknál rájönni, hogy most mi van? Ha rájössz egyismeretlenes egyenlettel megoldod és kész.
2012. júl. 2. 07:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Én megcáfolnám a 2. válaszolót 2 dologban. Először is a biosz nem olyan könnyű, mint ahogy olyan sokan hiszik. Örülök, hogy valaki csak bes$ggeli és tud mindent, de nálunk nagyon sok mindent tanítottak fakton, amit érteni is kellett, kezdve a biokémiával, genetikával. Mivel engem csak az emberes rész érdekelt mindig, ezért nekem a növényekkel is nehézségeim voltak. Kémiából csak középszinten érettségiztem, de érdekes módon semmivel nem voltam hátrányban mint azok, akik emelten voltak orvosin. Az orvosi kémia messze nem a leghúzósabb tárgy, legalábbis nálunk. Nekem a sejtbiosszal, biofizikával több problémám volt, a kémia kollokviumom is 4-es lett, pedig nem szenvedtem vele túl sokat.

Én azt gondolom, hogy 1 év alatt bármi megtanulható, de ha jól vettem ki a szavaidból neked 2 év áll a rendelkezésedre. Hajrá! Akár hiszed akár nem, én 9-ben 3-mas voltam kémiából, aztán 10-ben 4-es, mert akkor még nem tudtam, hogy ez nekem kelleni fog. Mégis szépen le tudtam érettségizni belőle középszinten. Húgom most októberben emeltezik, szegényem már most tanul, pedig épp hogy elkezdődött a nyár. Így belepillantottam néhány feladatsorba és igazából egyedül a számolásokat találtam nehéznek, az meg sok-sok gyakorlással szintén menni fog. Én drukkolok neked. Mindenképpen próbáld meg, hiszen nincs olyan, amit nem lehet megtanulni :)

2012. júl. 2. 16:05
 4/4 A kérdező kommentje:
A 3. válaszolónak köszönöm emgfogadom a tanácsod:D. Amugy én a biológiát szitne megszállotságig imádom érdekelnek a növények emberek állatok minden:) szóvel ezzel nem lesz probléma:D Matekot azért hoztam fel mert gondolom logika is kell hozzá és én egy szóval nem mondtam hogy nem értem a kémiát csak eddig nem igazán fektettem rá nagy hangsúlyt és ezért érzem magam elméleti tudásban hátrább, de remélem be tudom pótolni 1 hete kezdtem el az alapoktól:)
2012. júl. 2. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!