Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valoszinuleg felvesznek egy...

Valoszinuleg felvesznek egy TTK kémia szakára! Szeretnék lekezdeni készülgetni, hogy kicsit könnyebb legyen. Miket nézzek at kemiabol?

Figyelt kérdés
ötösöm lesz kémiából c. konyvet jo ha "kivegzem"? vagy teljesen felesleges?
2012. júl. 1. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a mozaikosok könyvek, illetve az "ennyit kellene tudnod kémiából!" című könyvem van. Ezek mellett igen, az ötösöm lesz kémiából az, ami jó könyv. Igazából annyi kell, hogy erős alapjaid legyenek a középsulis kémiából. Mondjuk egy emelt szintű érettségire való tudás legyen meg, annál több nem kell. Végül is lapozd át a könyvet néhányszor, annyi elég.
2012. júl. 1. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

hát én azt mondanám, hogy tök felesleges

én szegedre járok kémia szakra, közép kémiát írtam, az 86% lett

nyáron semmit nem néztem át és hát az érettségim se lett túl fényes, mégis boldogultam és jó jegyeket kaptam/kapok

az egyetemi kémia és a középiskolás kémia ég és föld, persze az alapokat tudni kell, ez főleg a számolásnál fontos

szóval ha valamit át akarsz nézni, akkor a számolás legyen(ötösöm lesz nagyon jó) + villányi könyveket javasolnám az elmélethez

és ha esetleg be tudod szerezni veszprémi tamás - általános kémia c. könyvét akkor azt olvasgasd

ez egyetemi könyv, de eléggé az alapoktól kezdni + nagyon érdekes, nem száraz szr mint a többi

2012. júl. 1. 16:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha könnyebbé akarod tenni kicsit az életed, akkor mindenképp ajánlom hogy a számítási példákat nézzed át, (Ötösöm lesz, esetleg a Maleczkyné féle példatár) első évben a legtöbb helyen (itt Pécsen, biztos) elég keményen veszik ezt a részét. A tanulás része, az meg majd úgyis ott dől el. Nyilván ha érettségiztél, meg van vmi alaptudásod akkor nem lesz gondod azzal az elmélettel sem, amit ott tanulsz(ha tanulsz) :)

De egyébként ha szorgalmas vagy, és van is hozzá érzéked, akkor átnézés nélkül sem lesz gond belőle.

2012. júl. 1. 23:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

én is kémiás vagyok, és ugyanaz a véleményem mint az előttem szólóknak. elmélettel nem kell különösebben foglalkozni, ha jól megy a középsulis, akkor az megteszi kezdetnek. a számolásokra feküdj rá, mert ott lesz óriási a különbség. ha az ötösöm lesz kémiából könyvet mind meg tudod csinálni, akkor elég jó vagy. meg itt vannak jó feladatok: [link]

első félévbe úgyis csak általánost meg szervetlent fogtok tanulni. rengetegen lemorzsolódnak már itt, pedig a fizkém 5 milliószor nehezebb lesz utána. :-)

2012. júl. 2. 18:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát igen-igen. A jó öreg fizkém... :)
2012. júl. 2. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!