Biomérnöki vagy környezetmérnöki?
Tudom, előbbivel lényegesen könnyebb elhelyezkedni, azonban lényegesen nehezebb is a szak, főleg mert én nívósabb egyetemen jelöltem azt és kevésbé nívoson a másodikat.
Szóval a másodikat biztosan el tudom végezni, és munkám... hát talán lesz.
Az elsőt talán el tudom végezni, akkor viszont lesz munkám.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
A kémiával gondjaim vannak. Ugye egy könnyebb környezetmérnökin még megoldom valahogy, max. néha keveset alszom majd... De a biomérnökin? Meg amúgy se vagyok okos, inkább szorgalmas.
Különben nem lenne kérdéses...
Amúgy nem várható javulás a környezetmérnökök elhelyezkedése terén? Mert a családom szerint arra menjek, mert szerintük nem nehezebb elhelyezkedni, mint mással, és javulás lesz.
Szerintük ne próbáljam meg a biomérnökit, mert nem biztos, hogy menne, és akkor kezdhetek valamit elölről.
A környezetmérnök sajnos Magyarországon ne nyerő. Talán külföldön lehet vele valamit kezdeni. Régen, kb 15 évvel ezelőtt is ezzel kábították a népet, hogy így környezetvédelem, úgy környezetvédelem, aztán semmi sem lett belőle.
A biomérnök viszont egy az egyben ugyan az mint a vegyészmérnök, csak néhány tárgy kiesik, és becsúszik egy kevés mikrobiológia, meg genetika.
Ebben esetben, úgy néz ki, a környezetmérnök lesz a nyerő.
Igazából semmi sem jut eszembe, ami a környezetmérnökhöz hasonló szak lenne. Talán a földrajz szak, és ott geoinfó szakirány, azzal még aránylag jobban el lehet helyezkedni. De ugye ha nem érdekel egy szakma, akkor sosem leszel jó benne. Már ami hasonló lenne hozzá, nem jut eszembe.
Amúgy Apum munkanélküli, állást keres folyamatosan, és mondja, hogy mindig belefut hirdetésekbe, ahol környezetvédelmi mérnököt keresnek.
Csak tőle hallok olyan véleményt, hogy ez keresett, de ő viszont tényleg nézi az álláshirdetéseket.
Ez mi lehet...?
Belefut-belefut. Hát erre nem tudok mit mondani. Mindig keresnek eldugott kisvárosokba ilyen emberkéket, illetve néha nagyobb városokban is, erősen kevés fizetésért. Egyébként általában ilyen hulladékkezelési, és hasonló feladataik vannak. Ugye a városokban erre külön cégek vannak, és az ilyen cégekhez kellenek környezetmérnökök.
Mondjuk nekem egyik ismerősöm, környezetmérnök, elg hosszú időn át próbált meg elhelyezkedni környezetmérnökként, de nem nagyon jött össze neki. Szerencsére volt egy pénzügyi OKJ-sa, így azzal talál melót, mellette pedig elkezdett egy igazgatásszervező szakot az egyetemen.
De már csak sorrenden lehet változtatni, akkor ez van. A semminél jobb, és végül is valahol biztos találsz melót. Nem a legkönnyebb vállalkozás, de többet ki lehet belőle hozni, mint pl egy szabad bölcsészetből.
Mondjuk attól is, függ hogy hova mész, melyik egyetemre. Mert ha már környezetmérnök, akkor BME.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!