Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A külföldiek pl. tengerentúlia...

A külföldiek pl. tengerentúliak mennyit tudnak a magyar történelemről?

Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 07:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen szempontbol mindegy, hogy mivel vetjuk ossze. En nem latom olyan egetrengeto gondnak ezt a "hianyossagot". Minden orszag kb. azt tudja, amire szuksege van, azt ismeri, akivel kapcsolatban all. Magyarorszagon pl. nem tanitjak a Fulop-szk. tortenelmet meg a tori szakosaknak sem, nekem az USA-ban azt is kellett kulon targykent tanulnom.
2009. júl. 9. 11:02
 12/22 anonim ***** válasza:
Szerintem pont annyit, amennyit mi magyarok tudunk a mondjuk litván vagy albán vagy brazil történelemről.
2009. júl. 9. 12:16
 13/22 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy a magyar történelemről mennyit tudnak, de van egy ilyen videó róluk, sajnos most nem találom a linket, ahol válogatott ostobaságokkal sziporkáznak.

Ami eszembe jut; hány Eiffel-torony van? 10.

Hány világháború volt? 3. Meg általában azt hiszik Európára is, hogy az egy ország, ahol franciául beszélnek...Ez olyan, mint hogy a törökök azt gondolják, hogy azért éltek itt ennyi ideig, mert baráti kapcsolatot ápolnak a magyarokkal. Szomorú, de amíg mi sem tudunk róluk mindent, addig nem ítélkezhetünk, de tény, hogy sokkal műveltebbek vagyunk. Az meg még egy szomorú tény, hogy ha ilyen világméretű dolgokkal nincsenek tisztában, akkor nem pont kicsiny országunkról fognak tudással rendelkezni. Ez van.

2009. júl. 9. 12:55
 14/22 anonim válasza:
33%
Ami tény az tény, hogy az amerikaiak a saját pár100 éves történelmükön kívül nem ismernek semmit, sokan közülük még azt sem tudják hol van Irak, beteszik Egyiptom helyére, pedig az már igen fontos világtörténelem szempontjából. És mi ne lennénk fontosak? Hol lenne Európa, ha mi nem állítjuk meg a törököket???!!!És még van pár dolog, szóval azért mert Amerika alig 300 éve létrejött, és kiírtotta az ottani őslakosokat kiszipolyazza a földrészt, nem jelenti azt, hogy le kell előtte borulni. Ha 56-ban valóban jött volna az az annyira igért és várt segítség,TALÁN tartanám valamire, de a lakosai elbutult, elkényelmesedett,elhízott, erkölcstelen emberek, nem is várható tőlük, hogy akármit is tudjanak Hazánkról.
2009. júl. 15. 09:18
 15/22 anonim ***** válasza:
58%
A ket utolso valaszon latszik, hogy csak a filmekbol ismerik az USA-t. Egyaltalan nem mindenki erkolcstelen, buta es elhizott. Ez valami sablonos, sztereotipizalt gondolkodast tukroz. Es hiaba van hosszu tortenelme Magyarorszagnak, az elmult par evszazadban nem diadalmaskodott. Altalaban egy orszagot a politikai, gazdasagi vagy katonai ereje alapjan itelnek meg, nem az alapjan, hogy milyen hosszu a tortenelme (volt abban rossz is a jo mellett azert, mint minden mas orszag tortenelmeben...). Magyarorszag nem lebecsmerelni valo orszag, voltak es vannak is jo dolgok, de Magyarorszag nem a vilag kozepe, szoval egyik iranyba sem kellene tulozni.
2009. júl. 15. 09:37
 16/22 anonim ***** válasza:
amennyit en Mali tortenelmerol
2009. júl. 18. 11:51
 17/22 anonim ***** válasza:

Litvánia, Albánia, Brazília, Mali...

Nagyon szép párhuzamok. Rendkívül fontos szerepet játszottak a világ, vagy akár saját földrészük történetében...

2009. júl. 18. 14:45
 18/22 anonim ***** válasza:
Magyarorszag is inkabb csak a magyarok szemeben jatszott sok szerepet a vilagtortenelemben...amiben meg jatszott, azt nem szivesen hozzak fel.
2009. júl. 18. 19:24
 19/22 anonim válasza:
0%
Engem sem érdekelne Magyarország történelme ha amerikai lennék. Egyrészt azért mert nem vagyok töri orientált, én inkább a matek felé hajlok, másrészt meg tényleg egy leszarnivaló ország vagyunk sajnos...:S
2010. márc. 1. 10:00
 20/22 anonim válasza:
Igen ez a szomorú az egészben, hogy a mi iskoláinkban tanítják az USA 300 éves történelmét.De a magyarok honfoglalás előtti történelméről (ami sok ezer évre nyúlik vissza pedig elég sok írásos és tárgyi emlék maradt fent, amit az iskolákban le se sz*rnak)meg semmit.Nem is az a lényeg, hogy nem tudnak a miénkről, hanem az hogy mi a sajátunkról...
2011. okt. 27. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!