Ha egyetemen folyamatosan tanulsz óráról órára akkor is meggebedsz a tanulásba?
egyetemfüggő. Nyilván nem lehet összehasonlítani egy büfészakot egy komoly egyetemmel.
A büfészakokon alig kell vmit csinálni szorgalmi időszakban, vizsga előtti napon pedig előveszik a könyvet és másnap kapnak egy 4-est. Egy komoly egyetemen (pl. műegyetem, orvosi) pedig egész évben tanulsz, majd vizsgaidőszakban is rengeteget, és akkor talán átmész a vizsgán. Persze ha szorgalmi időszakban tényleg normálisan tanulsz, akkor valóban könnyebb lesz a vizsgaidőszak és talán jobb jegyeid is lesznek.
Nálunk nem lehet megoldani a napról napra tanulást, az életkedvem is elmenne tőle, azt is hozzátenném. Mérnöknek tanulok, általában annyi évközit kapunk egy félévben, hogyha minden időben elkezdek, akkor is nagyon összetornyosul félév végére, mert a giga évközik mellett (3-4 db legalább félévente), van egy csomó kisebb, emellett pedig 1-2 zh minden héten van, amire tanulni kell.
Meg lehet csinálni, de néha feláll a "valamit valamiért" elv. Én tanulás és jó jegyek híve vagyok, ezt leszögezném. Ha a párommal vagyok néhány napot, akkor csúszok a tanulással és az évközikkel, ha azzal nem akarok csúszni, akkor a páromat kell hanyagolnom, tehát mindig kell lennie egy B tervnek és egy fontossági sorrendnek. Én spec. örülök, ha néha szabaddá tudok tenni egy estét pihenésre, magamra, vagy a páromra... megzakkannék, ha ezt is tanulással kellene töltenem.
Mivel a zh-kra mindig felkészülök, az évköziket pedig én csinálom meg, nem pedig mással csináltatom meg, ezért vizsgaidőszakban már jóval könnyebb helyzetem van, de azért most a rendelkezésre álló 5 hetemet kitöltöttem úgy, hogy gyakorlatilag látástól vakulásig tanultam és nagyjából heti 2 vizsgám volt (1-2 bukta is becsúszott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!