Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyetemen folyamatosan...

Ha egyetemen folyamatosan tanulsz óráról órára akkor is meggebedsz a tanulásba?

Figyelt kérdés
Kérdezi ezt egy frissen érettségizett diák. Mert mindenki szájából az jön, hogy nincs élete, annyit kell tanulni egyetemen. Én rettenetesen félek akkor.
2012. jún. 28. 22:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Nos ez azért függ attól is hova jársz. De általában igen. Zh-kra annyira még nem is, de vizsgaidőszakba.. na ott nincs életed ha nem akarsz megbukni.
2012. jún. 28. 22:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Tanulni kell rendszeresen, illetve vizsgaidőszakban jobban ráfeküdni. De ki lehet bírni, egy nehéz szak mellett is van élet, csak vizsgaidőszakban kell valamelyest csökkenteni a saját életre fordított energia/idő mennyiségét.
2012. jún. 28. 22:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Aki zseni és szeret tanulni, annak az ötös is megvan. Figyelj! Még a Semmelweisen is vannak olyan diákok, akiknek 4-es, 5-ösük van, és mindez orvosin! Nem lehetetlen. A "hiába tanulsz, úgyis meggebedsz" hozzáállás azokra jellemző, akik inkább ellógnak órákról kiélvezve a szabadságot, majd a vizsgaidőszakban előveszik a több 100 oldalas könyveket, és egész éjjel tanulnak. Ekkor rádöbbennek, hogy hoppá, talán fokozatosan kellett volna tanulni...És az, hogy ilyenekkel rémisztgetnek - pszichológiailag - azért van, hogy magukat nyugtassák: ,,Nem azért nem ragadt rám semmi, mert nem tanultam eleget, hanem azért, mert:

- a tanár utál

- túl nehéz az anyag

- stb.

Igaz, szaktól is függ. De gondolj bele racionálisan, logikusan: Minek jársz egyetemre, ha ,,folyamatosan tanulsz óráról órára akkor is meggebedsz a tanulásba?" Nem logikus a kérdésed sem.

2012. jún. 28. 22:20
 4/12 A kérdező kommentje:
A vizsgaidőszakokra gondoltam. Mert gondolom, az egyetemisták nagy része utolsó pillanatra hagy mindent, gondolom évközbe nincsenek feleltetések meg röpdolgozatok, mint gimibe. Tehát ha egyetemen folyamatosan tanulsz óráról órára, akkor is meggebedsz a tanulásba a vizsga előtt? Azt hittem mindenki érti a kérdést.
2012. jún. 28. 22:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem. A siker kulcsa a fokozatos tanulás! Így jobban megragad benned a tudás, mire oda kerül az idő, a helyén lesz, nem pedig mint frissen szerzett információ terjeng az elmédben :) (ezt az ofőm mondta, és nagyon igaza van)

Amúgy vannak néha számonkérések. A tanárok írathatnak véletlenszerűen cetlit, amire jegyet adnak, bejelentés nélkül. Még olyat is hallottam, hogyha nagyon jól tanulsz, akkor ezekből a cetlikből megajánlott jegyet is kaphatsz, és akkor pl. mentesülsz a szóbeli vizsgáról, és csak az írásbelit kell tenned.

2012. jún. 28. 22:44
 6/12 anonim ***** válasza:
93%

Ezt azok mondják, akik lusták, és mindig kifogásokat keresnek.

Év közben lazán meg lehet tanulni mindent, vizaidőszakban meg csak át kell ismételni.

2012. jún. 28. 22:54
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Én Sotés vagyok,igaz még keveset éltem meg(1év) az egyetembõl...Csak anatot tanulok rendszeresen,de azt töménytelenül...Ha év közben nem tanulsz,esélyed nincs jó jegyre így pl ösztöndíjra..Na persze ha,nem kell a jó jegy és a pénz,akkor nem gebedsz meg itt sem..Majd most jön az élettan,ahol év közben is van heti számonkérés,szval ott majd meggebedünk az anat mellett :D ilyenekre h biofiz,biokém nem tanultam túl sokat és 4,9 lettem.Sztem ez embertõl,szaktól függ.
2012. jún. 28. 23:25
 8/12 anonim ***** válasza:
89%
U.i. egy ezer oldalas patológia könyvet megtanulni nem kis feladat lehet vizsgaidõszakban.. :) szval ott sokaknak egész évben megy a hajtás,mert ez csak egy a 7 vizsgából és 3 sziforlatból :)
2012. jún. 28. 23:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Vannak év közben is számonkérések, nekünk volt, ahol szóban feleltünk. Nálunk lehetetlen lenne minden órára mindent megtanulni, senki sem képes rá, ezért felállít egy sorrendet magába, h melyikre érdemes évközbe sokat tanulni, melyikből kell kevesebbet. Nálunk a szorgalmi időszak is ugyanolyan húzós, mint a vizsgaidőszak, sőt, van hogy a szorgalmi időszak még húzósabb, vizsgaidőszakra meg már csak pár tárgy marad.
2012. jún. 29. 00:25
 10/12 anonim ***** válasza:
81%
ez marhaság. én matek szakos vagyok (szerintem ezt bőven sorolhatjuk a nehezebb szakok közé), de egyáltalán nem vészes a szorgalmi időszak. gyak tárgyakon félévente 2 ZH van, ráadásul ezek szinte mindig egyszerre, az a pár hét kemény, meg a vizsgaidőszak. egyébként bőven hozható, marad idő mindenre. persze ehhez megfelelő alapképességek is kellenek, hogy hamar megértsd ami meg kell érteni.
2012. jún. 29. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!