Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták? Volt hogy sok...

Egyetemisták? Volt hogy sok tantárgyatok nem sikerült, ezért a következő félévben csak nagyon kevés tárgyat vehettetekfel?

Figyelt kérdés
Tehát azokat nem tudtátok, amik ráépültek. Mit csináltatok ilyenkor?:/
2012. jún. 27. 11:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a módszerem, hogy először átolvasom az egész anyagot, és megértem amennyire csak lehet. Utána kisebb részletekben (mondjuk lebontva a 14 heti részre) megtanulom úgy, hogy elolvasom a heti anyag egy részét és részenként visszamondom, ha már az egész részt vissza tudom mondani továbblépek, és ha azt is megtanultam és vissza tudom mondani akkor mellette visszamondom még az előző részeket is. Elég maximalista vagyok, tehát nem hagyok fekete foltokat amivel megfoghatnának, olyankor mindig arra gondolok, hogy ha már ennyit tanultam, akkor nehogymár pont emiatt a kis rész miatt bukjam a dolgot.
2012. jún. 27. 12:36
 12/16 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy milyen szakon vagy?

Nekem első 2 évben nagyon sok olyan tárgyam volt, amit nem tudtam megtanulni, mert egyszerűen nem érdekelt, de volt olyan is, amit hiába tanultam meg, csak azért se sikerült.

Ilyen volt pl a matek, általánosban és középsuliban is szerettem a matekot, tanulás nélkül, minimáis órai figyeléssel 4-5-ös voltam belőle mindig, egyetemen meg az utolsó pillanatban, 3. tárgyfelvételkor sikerült a matek 1, és 3 féléves volt, képzelheted...

De túl vagyok rajta, azóta már a szakirányos tárgyak 90%-át is megcsináltam, amik jóval nehezebbek, mint az első 2 éves alapozó tárgyak, de érdekelnek, van benne jövő, és van motivációm a tanuláshoz.

2012. jún. 27. 12:42
 13/16 A kérdező kommentje:
Biológia szakon vagyok. Nekem főleg a kémiás tárgyakkal vannak problémáim, mert sosem voltma jó belőle, nem is értettem és elég nehéz így építkezni rá. Amin ebben a félévben megbuktam, az a biokémia volt. Nagyon sokat tanultam rá, több hétig gyakoroltam a képleteket,amiket meg kellett tanulni, elméletet is megtanultam, mert még hamarabb is elkezdtem, mint szoktam és így se sikerült. De az összes kötelező tárgyam ilyen nehezen sikerül. Mondjuk volt matekunk, abból világ életembe 3-as voltam, még úgy is, hogy külön tanárhoz jártam, de itt 5-ös lettem belőle, ez az egy pozitívum volt, meg az, hogy első félévben egyik tárgyamból harmadjára mentem, mert mindig megbuktam, akkor meg 4-esre sikerült, de a többi kötelezőm ilyen 2-es, max 3-as és szerintem ez nem lesz elég Msc-re, meg egyáltan,hogy nem is fogom bírni. Mert most is, érdekel a növénybiológia, mégsem tudom megtanulni, vagyis nagyjából értem, de az ilyen magolós részeit egyáltalán nem tudom visszamondani, csak amiket megértettem órán és sokat foglalkoztam vele, de vhogy másnak elmagyarázni így se tudnám. Lehet nyáron inkább azon gondolkozom, hogy mi is lenne a legmegfelelőbb tanulási módszer, mert azt hiszem ez a mostani semmit sem ér
2012. jún. 27. 12:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta veled, így 4 év távlatából?
2016. aug. 24. 07:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne mi lett veled :)

Én is BME-n vagyok hasonlóan, előző félévben nem sikerült 2 fő tárgy, meg ebben a félévben is kettő :( Kicsit vigasztal, hogy nem csak én vagyok ezzel így :)

2017. máj. 20. 22:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Ne vicceljetek. Én full kilátástalannak éreztem az egészet. BME-re jártam járműmérnökire, az első 2 év katasztrofális volt, volt 2 db félév is, mikor csak 5 kreditet teljesítettem, 6 év alatt végeztem el, de elvégeztem, ez a lényeg. Sose szabad feladni, csak akkor, ha full nem érdekel az egész.
jan. 6. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!