Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felsőoktatási felvételis,...

Felsőoktatási felvételis, pluszpont beszámítás? Valaki ismeri ennek a menetét? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről lenne szó. Ennek a teljes középiskolai tanulói jogviszonyos időszakra kell érvényesnek lennie? Én nyelvi előkészítős voltam, de csak 2008-tól részesülök gyerekvédelmi kedvezményben. 2010 és 2011 között megint volt egy rövidebb időszak, mikor nem igényeltük, aztán azóta megint van, 2013 szeptemberéig, más saját jogcímen, mivel elmúltam 18. Így is jár a 20 pluszpont? Vagy csak ha teljes? Ha így feltöltöm elutasíthatják a jelentkezésemet?

2012. jún. 26. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Töltsd fel,nincs veszteni valód, majd ők eldöntik.Nekem is volt olyan amit felcsatoltam aztán nem kaptam plusz pontot.
2012. jún. 26. 19:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Megkapod, nekem is hasonló volt, de megvan:)
2012. júl. 7. 22:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Az Oktatási Hivatal minimum 240 ponthatárt szabott meg! Ha nem számítják be a plussz pontokat, akkor eleve kiestem! Ilyenkor mi a teendő? Ez szerintetek szivatás? A Kormányrendelet alapján viszont be kell számolni! Én már ezt nem értem. Kérem aki tud segítsen, hogy hogy is van ez?
2012. júl. 19. 07:59
 4/4 A kérdező kommentje:
A 240 pontot az érettségi és tanulmányi pontokból, illetve emelt érettségiért járó pluszpontokból kell elérni,vagy érettségi pontok duplázásával és emelt érettségi pluszpontokkal. Így helyes egész pontosan, tehát nyelvvizsgás, vagy hátrányos helyzetes pluszpont ilyenkor nem játszik. Többször leírtam már, de megint megteszem, hogy szerintem az, aki képtelen összeszedni legalább 350 pontot(összesen, minden pluszponttal persze,könnyítésnek)annak kár jelentkezni a felsőoktatásba akár csak önköltségesen, de még FSZ-re sem...
2012. júl. 20. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!