2 éves kislányom szivesen "rajzolgat, Ír". Helytelenül fogja a tollat, ceruzát. Nem a középső ujjára fekteti, hanem a gyűrűs ujjára. Erőltessem a helyes tartást vagy majd később megtanulja?
t1tan!
A gyerek nem másodikas, hanem 2 éves! Mit akarsz te még az iskola 3-4. osztályával?
Szia!
Én nem szakértőként vagy szülőként írok, hanem érintettként..:)
Én is rosszul fogom a ceruzát, pedig már 16 (lassan 17) éves vagyok.
Ha jól tudom ovis koromban is így tartottam, az iskolában és itthon is próbálták megtanítani nekem a helyes módot, de valahogy nem sikerült.
De ebből az egészből -emlékeim szerint- soha semmi hátrányom nem származott (kitűnő tanuló vagyok :)).
Egyedül annyi, hogy a gyűrűsujjamon vagy egy kis bőrkeményedésszerű dudor...
Szóval a kérdésedre visszatérve, nem hiszem, hogy most rá kellene erőltetni a kislányodra a helyes ceruzatartást, sőt ha később sem sikerülne, még az sem a világ vége! ;)
Köszönöm!!!
Neked a gyürüs ujjadon van dudor, nekem meg a középső ujjamon. Szerintem az a sok irástól van, nincs köze a tolltartáshoz.
További sok sikert a tanulsában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!