Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Forrás? Feladat? Szóbeli...

Forrás? Feladat? Szóbeli érettségivel kapcsolatos lenne.

Figyelt kérdés
Tehát. Az tiszta, hogy kapunk egy kis forrást, és használhatjuk az atlaszt/szöveggyűjteményt. De mégis hogy néz ki ez a forrás? Vagy valaki, aki emlékszik bármelyikre, le tudná írni, hogy melyik tételéhez, milyen forrás volt? És hogy utána hány százalékot ért el, mennyit tanult az érettségire?

2012. jún. 24. 17:55
 1/6 A kérdező kommentje:
Egy példa is elég lenne, csupán nem tudom elképzelni a dolgot.
2012. jún. 24. 17:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Például egy író tételénél az egyik műve a forrás, általában az amit a tanár is leadott órán.

Ha Jókait húzod, akkor kidolgozod az életrajzát, majd megkapod az Aranyembert, és hozzá azt elemzed.

2012. jún. 24. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Amikor feleltetek tételből akkor nem volt forrás? Ha igen akkor most is az lesz.
2012. jún. 24. 18:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Nem, amikor feleltünk órákon nem kaptunk, mert ugye hármasával haladtunk, esetleg ötösével. Arra azt mondták, hogy csak ennyit kell tudni, ez azért menjen már még forrás nélkül... :)
2012. jún. 24. 18:35
 5/6 anonim válasza:

töri közép szóbeli mintafeladat pl.:

I. témakör: Gazdaság, gazdaságpolitika, anyagi kultúra

ezen belül pedig az 1. feladat: Hasonlítsd össze a céh, a manufaktúra és a gyár termelésének alapvető jellemzőit az alábbi szempontok szerint!

és itt három pontban következik felsorolás, úgy mint

- munkamegosztás, technikai eszközök, az ott dolgozók képzettsége;

- tulajdonviszonyok, verseny, értékesítés;

- A termelés mennyisége és minősége

Aztán itt szerepel az első forrás, vagyis két kép pl. egy papírkészítő műhelyről, a kép alatt pedig olvashatsz pár fennmaradt írást egy posztócéh szabályzatából.

pl.: "olyanoknak, akik nincsenek benne céhunkben, és nem élnek városunkban, tilos posztóra alkalmazott pecsétünket h asználni.

...Az a szövő, aki mestertársainktól a megállapítottnál többet kér, négy hétre elveszti a jogot, h mesterségét folytassa, ő maga és a feleséges is. stb.

A feladatlapon még szerepelhet ezen kívül pl. a céhes termelés működésének modellje.. Ezek tulajdonképpen megkönnyítik, h mik jussanak eszedbe a témáról, hogy miről beszélj stb.

2012. jún. 26. 16:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Az érettségit azonban már tegnap letudtam. :) És valóban ilyen volt, csupán én törihez kaptam három oldal forrást és még egy kis könyvet is. :)
2012. jún. 26. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!