Történelemtanár vagy Programozó? Kérlek olvass el!
Üdv, nagy dilemmám már egy ideje, hogy mi legyek, történelemtanár informatika minorral, vagy programozó?
A fizetés szempontjából tudom, tudom, a programozó jobb, de a történelemhez húz a szívem, illetve az lenne a kérdésem, van-e elég időm felkészülni egy emelt történelemre, ha most megyek 11. osztályba?
Simán felkészülhetsz. Én azt javaslom hogy ha ennyire érdekel a történelem akkor most 11. be csináld meg előre hozottan, beszéld meg a tanároddal hogy segítsen felkészülni mert ha előrehozottan akarod megcsinálni akkor osztályozót kell tenned a 12. es anyagból is. Én azért javaslom mert akkor jövőre nem kellene bejárnod töri órákra így egy gonddal kevesebb lenne és csak külön órákon kellene készülnöd az emeltre. Én még infóból is megcsinálnám az előrehozottat mert akkor azzal sem lesz gondod.
Én azt javaslom ha mindkettő ennyire érdekel akkor csináld meg mindkettőt. Először csináld meg a történelem tanárit mert az informatikusok nem olyan keresettek már mint régen. Ha a tanári megvan akkor már munkát is vállalhatsz az mellett meg még levelezőn kitanulhatod az informatikát is. Nekem is volt olyan fiatal tanárom aki matek fizika szakos tanár volt de ő ez alatt csinálta az informatika tanárit is. Szerintem csináld meg mindkettőt jobb esélyed lesz ha több mindenről van papírod kitudja milyen jól kereső munkát kapsz majd.
Én is úgy gondolom, hogy informatika és angol középszintűt végzek el év végén, és a pontok miatt félév környékén nyelv vizsgázom.
Már be kellett adni az érettségiket választó papírt, azon tudok még valahogyan módosítani, hogy 4. év végén ne közép, hanem emelt fokot tudjak tenni történelemből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!