Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megérné nekem ezt választani?...

Megérné nekem ezt választani? És hogy győzzem meg a szüleimet?

Figyelt kérdés

Pszichológus szeretnék lenni, már nagyon régóta. Szeretek beszélni, de jó hallgatóság vagyok, sok ember fordul hozzám, ha baj van.

Szerintem a pszichológia nem egy szakma, hanem egy hivatás. Ezt akarom csinálni. Csak nem támogatnak. A szüleim. Apukám még csak-csak, de anyukám hajthatatlan. Azt mondja, hogy ebből nem fogok megélni...

Mit mondjak neki? Ti mit mondanátok? Vagy hagyjam az egészet, mert igaza van?

2012. jún. 22. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Pszichológusként itthon majdhogynem lehetetlen elhelyezkedni, annyian vannak :(
2012. jún. 22. 14:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Külföldön igen? Mert akkor én kimegyek. Három nyelven beszélek jól (angol(közép), német(felső), francia(még nincs nyelvvizsga, de lesz!)), úgyhogy a nyelv nem gond.
2012. jún. 22. 14:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Külföldről nem tudok nyilatkozni, de esélyesebb. De ugye tudod hogy ha államisra mész a hallgatói szerződés miatt itthon kell melóznod X évet?
2012. jún. 22. 14:43
 4/7 anonim ***** válasza:

most még úgy van h a képzési idő kétszeresét le kell itthon dolgoznod 20 éven belül, de ahogy tudom, elnézik ezt azoknak a nőknek akik 20 éven belül szülnek minimum 3 gyereket.

ne hallgass a szüleidre! elég gáz h nem támogatnak. a te életed és neked kell dönteni h mit fogsz csinálni egész életedben. és csak azt csináld amit szeretsz. nézz el attól h itthon nem találnál munkát, menj külföldre! sok sikert!

2012. jún. 22. 14:51
 5/7 anonim ***** válasza:

na már most..

ez hülyeség, hogy nem lehet vele elhelyezkedni..

túljelentkezés van és rengeteg embert vesznek fel

de ebből szerintetek hány végzi el?

vegyünk 100 embert

bsc, msc, phd után már nagyon kevés marad abból a 100ból..

ráadásul a pszichológus elég szerteágazó

ne mondjátok már nekem, hogy csak mérnöknek lehet menni...

kell a mérnök, de a pszichológus is

beteg emberek, alkoholisták, stb stb mindig lesznek

ha szeretnéd itthon is el fogsz tudni helyezkedni

2012. jún. 22. 15:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Unokatesóm 4 évig keresett munkát summa cum laude diplomával, majd inkább kiment külföldre. Évente kb. 500 pszichológus végez, mert nem 100-at vesznek fel és aki csúszik egyszer szintén befejezi. Szükség van rájuk, de nem annyira amennyinek ma van belőle diplomája.
2012. jún. 22. 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:

jó unokatesód az egy ember..

aki ezzel szeretne foglalkozni és tanul(!), az el tud helyezkedni itthon is...

ha valaki humán beállítottságú, annak talán ez az egyik legjobb választás + a jogot mondják, de én nem mondom

akik a legjobbak között vannak az egyetemen, bármilyen szakon (legalábbis nálunk így van), mert hogy érdekli őket és azért jöttek ide, mert ezt szeretnék csinálni, nem lébecolnak meg stb.. nah szóval azoknak könnyű lesz elhelyezkedni, mert bizonyos szakokon az egyetem is ajánl állást és aztán onnan meg már könnyebb + a professzoroknak is vannak ismerőseik, kapcsolataik és nem egy olyat hallottam, hogy ők segítik munkához a diákot

nah az a lényeg, hogy bárhol is vagy tanulj és akard, akkor nem lesz gond

2012. jún. 27. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!