Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanár igazságtalanul osztály...

A tanár igazságtalanul osztályoz! Kivételeznek! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még csak 6.-os vagyok,de már szembesülnöm kellett azzal a ténnyel,hogy egyesekkel kivételeznek keményen.Ma zártak le mindenkit fizikából. Két 10-esem, két 9-esem volt,és 9-esre zártak le.Volt egy másik lány,UGYANILYEN jegyekkel,őt 10-esre zárták le....Panaszt akarok tenni az osztályfőnökömnek,de múlt félévben is ilyen volt.Akkor egy lány ugyanolyan jegyekkel mint én szintén 10-esre záródott.(Másik lány :D ) Panaszt tettem,bár 10-esre zártak engem is le,de sokat nem értem el vele,mivel azóta az a tanár UTÁL engem,nem visel el,folyton feleltet,a legkisebb helyesírási hibámért is képes lenne levonni akár dupla annyi pontot ,mint másnak.Sajnos ezt idővel megkellett szoknom,mivel :

1.Nálunk az egyik lánynak tanárnő az anyja,vele MINDEN TANÁR kivételezik..

2.Velem sose kivételeznek,mivel "tudják,hogy én tudok,és nem szorulok kivételezésre"

3.Ezek a gyerekek,akikkel kivételeznek,még vannak olyan nagyképűek,hogy lenéznek,mert megtanulom a napi leckét,kiközösítenek.

Ez azért egy kicsit sok nekem,mivel ezt tűröm 6 éve.Sokszor nem is szóltam,hogy a tanárnő kicsike lányának 94 pontja lett(95-től tízes),és mégis megkapta a tízesét,sőt , a tanár agyba főbe dícsérte,"Jajj de ügyes.."Nekem 99 pontom lett,aztán :"Hát,lehetett volna jobb is"...(Jobb?!?!?!)Ezalatt komolyan nem arra célzom,hogy alap,hogy én jó jegyeket kapok és azért nem csinálnak semmit ,nem dícsérnek,komolyan SOSE dícsért meg SENKI. Panaszt szeretnék tenni,de ígyis sok tanár pikkel rám,pedig nagyon odafigyelek,mások pedig nem muszáj figyeljenek,mert úgyis jobb jegyet kapnak,mint ami érdemelnek.Nem vagyok olyan jó tanuló,2. tanuló vagyok,csak egy tantárgyból záródtam 9-esre.De az 1. tanuló lepuskázta az egész félévet.VOlt egyszer egy olyan felmérőnk,ahol szintén puskázott , a tanár KISZÚRTA,odajött mellém (padtársam) , és beszélgetni kezdett velem. A padtársam nem fogta a jelet,ezért tovább puskázott,úgy ,hogy a tanár MELLETTE állt.Aztán mikor elővette a puskát a tanár csak:"khmm..." ,DE nem vette el a puskát,9-est adott neki!!!..Na mindegy...Megszoktam..Persze én KOMOLYAN egész nap tanulok,készülök,erre megírom a 9-10-est,nagy erőfeszítéssel,mások meg felírják a kezükre,füzetet a padba rakják,10-est kapnak,és dicsekednek vele!

Szerintetek tegyek panaszt,vagy a tanár megint pikkelni fog rám?

2012. jún. 20. 12:22
 1/9 A kérdező kommentje:

Bocsi! Kihagytam valamit:

Tehát én nem arra pikkelek,hogy nem 1. vagyok,hanem ha első tanuló ,legalább azért legyen első,mert TANULT és nem azért mert lepuskázta az évet!Nagyon örülnék,ha megértő,jól tanuló padtársam lenne,akkor igazán megérteném hogy első lett,ha nem puskázná le,dícsérném,örülnék,hisz ő akkor megérdemelné,hogy kijöjjön mindenből 10-esre,és akkor nagyobb tisztelet is kapna.Ajj,sry,hosszú lett.

2012. jún. 20. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
A szüleiddel beszélj erről. de ha ilyenek a tanárok, akkor lehet okosabb lenne iskolát váltani.
2012. jún. 20. 12:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Emellett ne hunyászkodj meg. Állj ki az igazadért. És a suliváltás sem rossz ötlet.
2012. jún. 20. 12:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy jól járnál, ha kiállnál az igazadért. A végén te szívod meg. Saját tapasztalat... Én is inkább az iskolaváltást javasolnám, mint a többiek, hátha normálisabb tanárokat fogsz ki.

Azt megkérdezhetem, hogy milyen országban van 10-es?

2012. jún. 20. 12:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Utolsó,Romániában..(-.-") Nem szeretek itt lenni,ahogy lehetőség adódik rá,elszeretnék innen költözni :"D.Amúgy a suliváltás tényleg jó ötlet,köszönöm!A szüleimnek már beszéltem róla,de ők csak annyit mondtak,ha nem szóltam akkor amikor lezártak,most is kussoljak...(ma reggel zártak le,még lenne időm szólni.)
2012. jún. 20. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálam(gimiben)is pl. az volt,h azokat a tanulókat szerették,akik puskáztak úgy,h még rajta is kapták őket!!-.- Én meg mindig ott szenvedtem,h tanuljak meg minden+a magyartanárom vmiért pikkelt rám,pedig 4 évig próbáltam neki bizonyítani és a végén még egy tőrdöfésként az érettségimet úgy lepontozta,a szóbeliről meg nem is beszélve,kb. mindent tudtam és alig adott rá pontot!!-.- Néhány napig csak sírtam,mert tudtam,h elcsesszték a felvételimet:( De ha Te meg teheted,h sulit válts,akkor tényleg tedd meg még most!!!Ne várd meg,amíg a végén majd végleg kicsesznek veled:S
2012. jún. 20. 14:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Szokj hozzá. Egyetemen van olyan tanár, aki elsőre mindenkit megbuktat, mert paraszt.
2012. jún. 20. 17:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Ket kilencessel es ket tizessel KOTELEZO 10-esre lezarjanak, mert 0,50-rol kotelezo modon felfele kerekitenek (kivetel ha az egyik jegy ezek kozul a dolgozat jegy, mert azt maskepp sulyozzak).

Tegyel panaszt az igazgatonal. Beszelj a szuleiddel, es kerd, hogy valts iskolat (vagy legalabb osztalyt). En 7. osztaly utan iskolat valtottam es a 8.-at mas suliban jartam, mert nehany tanar sz-rhazi allat volt, en pedig nem akartam (es csaladom sem), hogy tonkretegyek az eletemet.

2012. jún. 20. 21:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettek:)
2012. jún. 21. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!