Magyar nyelvre szakosodok, ezzel a diplomával tudnák találni valami munkát akár külföldön is? Vagy semmi lehetőségem nincs ilyesmire?
Engem sem fogsz szeretni, de az igazságérzetem nem engedi, hogy ezt a kérdést figyelmen kívül hagyjam.
Ha magyar nyelvre szakosodsz, akkor feltételezem, van egy alap tudásod.
Tanultad az ikes igék ragozását is.
"szakosodik, gondolkozik, okosodik, dolgozik" ikes igék egyes szám első személyben -m ragot kapnak.
A -nák, -nék, hogy nyelvjárás-e, ezen lehet vitatkozni, de írásban nem használunk -nák ragot.
Ha pedig elírtad, /ami könnyen lehet/, mielőtt elküldöd a kérdést, nézd át, hogy nincs-e benne helyesírási hiba.
Ezért a kérdésed helyesen /ha már ezt a szót használod/ így hangzik:
Magyar nyelvre szakosodom, ezzel a diplomával tudnék találni valami munkát akár külföldön is?
Ha építő jellegű kritikát kapsz, azt tudni kell kezelni is.
Nem írtad, hogy milyen iskolát végzel, ahol magyar nyelv lesz a fő tantárgyad.
Hogy érdemben hozzá tudjunk szólni, ehhez tudnunk kellene, mit tanulsz jelenleg. Azt tudom, hogy pl. Londonban vannak olyan iskolák, ahol magyarul tanítják a kint élő magyar szülők gyermekeit.
De ehhez magyar-tanító diploma szükséges.
köszi a semmit :D. a beszédemmel tisztában vagyok. és ha kell tiszta magyar nyelvet használok. de ez h neten betűket kritizálnak azért vicces. én egyetemi diplomát kérdeztem nem segítséget a beszédemhez. azon nem fogok javítani mivel így tanultam a lakóhelyemen a beszédet így is fogom beszélni ha tetszik ha nem. ahol meg megkövetelik, ott helyesen beszélek. minden kötekedés csak időpazarlás.
p.s. ezt sem néztem át helyesen írtam-e. juj. még nem halok bele talán.XD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!