Magyar szóbelin az irodalom rész hogyan zajlik?
1) Amikor kihúzom a tételt pl. Petőfi, akkor még ott megmondják melyik verset kell majd elemezni, tehát gondolkozhatok rajta 30 percet vagy amikor már túl vagyok a gondolkozási időn és beszélnem kell a költőről?
2) A tanár választja ki, melyik verset kell elemezni vagy választhatok én?
Nekünk eleve úgy adták ki a tételsort hogy pl "Petőfi forradalmi költészete, Egy gondolat bánt engemet című vers elemzése" szóval magában a tételcímben benne volt az elemzendő vers, így is írtuk meg a tételt.
Általában ilyenkor a költőről/íróról csak annyit kell mondani, ami életrajzilag ahhoz a korszakához köthető amikor a művét írta. Utána jöhet a műelemzés, belevehetsz saját gondolatokat is ez szerintem jó pont, mert látszik, hogy van önálló véleménykiejtésed.
Pl volt tételünk Ady szerelmi költészetéről, Kölcseynél általában a Himnusz kell..stb
Szóval nálunk korrektül kiadták a tételsort, és a tételcímek is egyeztek a vizsgán, órán megbeszéltük melyik tételbe mi kell, így nem érhetett minket meglepetés a szóbelin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!