Hogyan tanuljak törit hatékonyan?
Én egy darabig egy magolós fajta voltam. Bevált de fárasztó volt.
Aztán elkezdtem az ilyen humán tantárgyakat úgy tanulni mintha egy regény olvastam volna. Tehát nem magoltam, nem erőlködtem, hogy a fejembe maradjon hanem, egyszerűen elolvastam és utána elmeséltem hangosan magamnak, hogy miről szólt. Mintha egy nemrég olvasott könyvet mesélnék valakinek. Hidd el könnyebb lesz csak nem görcsölni. Ezek a tantárgyak majdnem hogy mesék. Meg lehet tanulni.
Én is hasonlóan tanulok, mint az előző válaszoló.
Elolvasom a könyvben az egész leckét, majd elmondom, hogy mit olvastam. Ilyenkor nyilván nem mondom el az egészet, csak nagy vonalakban, hogy miről szól a lecke. Utána elolvasom részenként (A Száray-féle töri könyvből tanulunk, ahol nagyobb bekezdésekre van bontva 1-1 lecke) és kijegyzetelem (ez az egyik házi feladat, minden leckét ki kell jegyzetelni). Utána elolvasom, amit kiírtam és elmondom magamtól. Miután feldolgoztam az egész leckét ily módon elolvasom még 2x amit kiírtam a füzetbe, elmondom magamnak és kész. Ezzel le is tudtam a töri tanulást, és hatékony is, mert így könnyen megjegyzem a tananyagot és hosszú távon is emlékszem rá. Ezt csak azért tudom, mert kb. 1 hónapja kisérettségiztünk töriből és amikor dolgoztam ki a tételeket viszonylag sok mindenre emlékeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!