Melyek azok a munkák, amik az elkövetkezendő években jól fognak keresni?
A gazdaságtudomány és a mérnöki dolgok valószínűleg keresettek lesznek. Viszont érdemes a www.felvi.hu-n böngészni és megnézni, hogy amik érdekelnek, azok közül mondjuk mi az, ami van még államilag támogatott képzésben. Ugyanis rengeteg szakon megszűnt az államilag támogatott képzési forma.
Én is 11.-es vagyok és a gazdaságtudományi szakok érdekelnek, de egyenlőre nem fogok továbbtanulni ez irányban, mert önköltséges képzés van már csak és nincs rá keret.
3. vagyok.
Leérettségizek, utána itt maradok a suliban szakmát tanulni, hiszen jó az, ha több lábon áll az ember. Utána pedig három lehetőségem lesz:
1) Ha akkora változna az oktatási rendszer és lennének államilag finanszírozott szakok a gazd. tudományi szakirányban, akkor jelentkeznék főiskolára.
2) Ha nem lesz ilyen jellegű változás az oktatásban, akkor megpróbálnék elhelyezkedni a szakmában és dolgozni (az sem rossz, ha dolgozom 1-2 évet és utána megyek fősulira, akkor legalább lenne némi megtakarított pénzem és nem kellene a szüleimnek olyan nagy mértékben támogatni anyagilag).
3) Ha esélytelennek tűnik, hogy pár éven belül újra legyen államilag támogatt képzés a gazd. tudomány területén, akkor pedig FSZ-re mennék, ahol végülis azt tudnám tanulni, amit szeretnék, bár nem pont olyan formában, ahogyan terveztem. De hát, valamit valamiért.
Tehát terveim vannak, a legjobb nyilván az 1. lehetőség lennne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!