Ha valaki 5-6ból bukott év végén az át tudna menni pótvizsgán?
én úgy hallottam h 3 bukás felett nem lehet pótvizsgázni (nem tom mennyire igaz)
de ha egész évben nem tanultál miböl gondolod h pont nyáriszünetbe minden napot végig tudnád tanulni?
Bármennyiből lehet pótvizsgázni .
Mert nem akarok évet ismételni..ezért az egész nyári szünetemet rászánom a tanulásra!
Hát elég húzós lesz, ha egész évben ennyire les*artad a tanulást.
Egyébként jó nektek, hogy ennyire engedékenyek. Nálunk (meg a legtöbb helyen) három bukásnál már automatikus ismételni kell.
Próbáld meg, nem veszíthetsz vele semmit, bár nem gondolom, hogy aki 10 hónapon keresztül nem tanult egyáltalán, az nyáron 6 tárgyból fog felkészülni pótvizsgázni.
Nálunk a tanárok is azt mondják, hogy már 3 tárgyból is nehéz átmenni pótvizsgán, és hogy 5-6 tárgyból nagyon kevés az esélye.
Aki 10 hónap alatt nem tudott összehozni magának egy kettest, az abszolút nem tanult. Ergo még benne sem vagy a 'gyakorlatba', így szerintem nagyon nehéz dolgod lesz.
Persze nem lehetetlen, de én kicsi esélyt látok rá.
Van egy limit.
Azt hiszem
2-ből lehet, ha az nem magyar (irodalon + nyelvtan és matek) ; a bizonyítványba is ezt írják, hogy x. osztályba léphet sikeres pótvizsgával.
Háromnál a tanárok döntik el hogy pótvizsgáthatsz e; ha a tanári kar úgy dönt, hogy igen, szuper, ha nem, akkor szívás.
Három felett automatikusan évet ismételsz és a bizidbe is beírnak vmi olyasmit hogy nem léphetsz felsőbb osztályba.
Olyan nincs Magyarországon, hogy buksz 5-6-ból, aztán pótvizsgázol.
poccok!
A kérdés már remélhetően nem aktuális, tekintve, hogy 7 éve tették fel. És akkor még akárhány tantárgyból lehetett javítóvizsgázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!