Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik budapesti gimnáziumba...

Melyik budapesti gimnáziumba menjek?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy gondban vagyok. Mindenképpen olyan gimnáziumba szeretnék menni, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvoktatásra. Jelenleg németet tanulok, amit szeretek, ugyanakkor nagyon tetszik az olasz, a spanyol, a francia és az angol is. Egyátalán nem tudom eldönteni, mit akarok, pedig már nemsokára tudnom kell. Jelenleg a Madách Imre Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Szent László Gimnázium, a Zrínyi Miklós Gimnázium és a Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium között gondolkodom. Mindegyikről sok jót és sok rosszat hallottam, így nem tudom, mit higgyek. Tanár vagy újságíró szeretnék lenni, nem tudom, melyik országban vannak megbecsülve, ezért is lenne fontos tudnom, hogy milyen nyelvet tanuljak, és ezáltal melyik gimnáziumba menjek.
2009. júl. 3. 17:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Én a Szent Lászlóba jártam, híresen jó gimi! Ott van olasz kéttannyelvű, ha esetleg az érdekel. Ill. ha nagyon érdekel az újságírás, akkor is azt ajánlom, méghozzá a tömegkommunikáció szakot.

Zrínyibe ne menj, max. ha 2-es az átlagod. Oda nagy százalékban ilyenek járnak. A többit nem ismerem. A Szent Laciban pár éve van nyelvi előkészítő év, így a gimi nem 4, hanem már 5 éves. És ha nagyon érdekel a nyelvtanulás, akkor pedig mindenképpen kéttannyelvűt ajánlok.

2009. júl. 3. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A Madáchba sok művész (színész, énekes) járt... :) Amúgy a Kölcsey és a Szent László jó hírnévnek örvend. Újságírást ha itthon szeretnéd művelni, akkor midnegy, mit tanulsz, úgyse azon múlik. Külföldön nem tudom, mekkora esélyed lenne csak egy egyszerű nyelvvizsgával, azért ott ahhoz kint kell élned.
2009. júl. 3. 18:24
 3/11 A kérdező kommentje:

4,3 az átlagom, nem tudom, azzal felvennének -e valami jó suliba. nem hiszem.

hogyhogy ha itthon szeretnék újságíró lenni, akkor nem azon múlik, amit tanulok? miért, min múlik?

2009. júl. 3. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem mész ilyen elit helyekre, akkor is felvesznek az egyetemre, ha jól fog az agyad. Én mondjuk a Leövey Klárába járok, ott is hangsúly van a nyelvoktatáson, rengeteg nyelv között lehet válogatni, média-kommunikáció szak is van, na mindegy:) És ott meggebedni sem kell, viszont nem is vagy eleresztve.. :) Egyébként a Szent Lászlónak meg a Madáchnak igen jó híre van, őszintén szólva a Kölcseyről nem is hallottam eddig..:)
2009. júl. 5. 19:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha bírod azt, hogy az első évedben a heti 30 órából 20 spanyol legyen úgy, hogy hajtanak titeket, viszont ezáltal kb. egy év alatt középfokú spanyol nyelvtudásod lesz, akkor mindenképpen a gyere a Károlyiba. Jó a hangulat, néhány tanárt leszámítva, mindegyikkel lehet beszélgetni, sőt megviccelni. Biztos, hogy a csoportod majd (ha idejössz) sok lecseszést fog kapni azért, mert néhány házit nem csináltatok meg. Mi is gyűlöltük ezeket, és mégis. Második évben irattak velünk egy próbanyelvvizsgát, és a középszint majdnem mindenkinek sikerült! Ez már teljesítmény! Ha szeretnél többet megtudni erről a suliról, és még nincs késő, akkor nyugodtan privizz nekem.
2009. aug. 19. 15:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a Kölcseybe semmiképpse menj!

Én is idén fogok felvételizni és ezért megkérdeztem néhány ismerősömet,hogy milyen az a gimi ahová ők járnak.

Egyik ismerősöm a Kölcseybe jár és minél gyorsabban el is akar onnan menni másik gimibe. Azt mondta,hogy a nyelvre rámennek,de minden másból viszont le vannak maradva. :s

2009. nov. 3. 14:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Hehe TE jó ég! Képzeld tökre hasonlítunk XD és is nyolcadikos vagyok és tanár vagy újságíró szeretnék lenni de komolyan. Amúgy én a felsoroltak közül a Szent Lászlót szeretném vagy a Károlyit. :D
2010. febr. 4. 15:38
 8/11 A kérdező kommentje:
igen, én is pont a László és a Károlyi közt vacilálok.:D
2010. febr. 4. 22:33
 9/11 anonim ***** válasza:
XD akkor télleg hasonlítunk :D
2010. febr. 5. 13:45
 10/11 A kérdező kommentje:
és végül melyiket választottad?:)
2010. márc. 7. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!