A bölcsészek mire jók? Mi a fenét tanulnak? Használható a tudásuk valamire?
Szerintem semmire sem jó a bölcsész diploma, az egésznek semmi értelme. Lehet bizonygatni, hogy pl. az államigazgatásban, vagy a marketinges területen el tud helyezkedni, de lássuk már be, hogy pl így is temérdek marketinges van a piacon, és egy marketinges és bölcsész közül nem kérdés, hogy kit fognak alkalmazni.
Tipikus céltalanok szaka.
Lényeg: az egész egy értelmetlen, munkaanélkülieket termekő baromság.
"Lényeg: az egész egy értelmetlen, munkaanélkülieket termekő baromság."
Ennyi erővel minden egyetemi szak munkanélkülieket termelő baromság, mert munkanélküliek mindenféle végzettségű emberek között vannak. Az arány viszont nem mindegy: a bölcsészek munkanélkülisége átlag alatti, noha nem olyan alacsony, mint mondjuk a mérnököké.
"Eleve egy határozatot milyen háttérttudás alapján készítenél el? Ahhoz a versek ismerete sok segítséget nem nyújt."
Nem hinném, hogy a kommunikációs szakember, a politológus, a szociológus, a pszichológus stb. verseket tanul.
Huhh, akkor engem átvertek:) Ezeket tanultam a múlt szemeszterben:alkotmánytan, közgazdaságtan, jogelmélet, nemzetközi jog, biztonságpolitika, politikai rendszerek, stb...Lehet, csak elfelejtettem felvenni a "bölcsész vagy, csak verseket tanulhatsz" 1-et:)
Elmondanám, hogy államigazgatástant fogok tanulni innentől még 3 szemeszteren át(mivel az önkormányzati szakirányra specializálódtam). De tudom, bölcsész vagyok, az életben nem lesz munkám, sőt egy tanárnak szociológusnak se, sőt senkinek se!:)
Nem tudom, hogy miért kell lenézni szakokat, karokat...
Mitől különb egy közgázos, mérnök végzettségű? Vagy akár egy szakmunkás? Az, hogy munkát találj, nem emberfüggő?
a politológia szakos
amúgy halkan jegyzem meg a politológia a JOG klépzési területéhez tartozik... aki oda jár ezt igazán illene tudni!
egy bölcsész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!