Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet 10 percet beszélni...

Hogy lehet 10 percet beszélni szóbeli érettségin?

Figyelt kérdés

Vannak olyan témák, amiből, ha mindent elmondok, ami a könyvben van, úgysincs meg az 5 perc. Pedig a könyvbe azért többet leírnak a kelleténél.

És ha csak 5 percet beszélek még meglehet mondjuk a 90%?

2012. jún. 8. 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
én töriből kb 2 perc alatt elhadartam mindent, majdnem 100% lett, a hadarás miatt levontak..:)
2012. jún. 8. 15:00
 2/10 anonim válasza:
100%

Ha tényleg mindent elmondasz, amit csak tudsz és ez 5 perc leforgása alatt történik, akkor ennyi és kész. A lényeg, hogy amit akartál elmondtál... azt értékelik :)

Egyébként örülök, hogy neked ez a problémád. Nekem inkább az, hogy ilyenkor nem pörögnek úgy a gondolataim, lassabban beszélek. Szóval én meg attól tartok, hogy netán tán kicsúszok az időből :S :D

2012. jún. 8. 15:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Jó, hát lehet, hogy én is lassabban fogok beszélni, de azt is mondták, hogy folyamatosan kell beszélni. Szóval akkor nem a kevés idő miatt vonnak le pontot, hanem az akadozásokért.

Köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 8. 15:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne parázz ennyire, nem lesz semmi gond, ha nem beszélsz 10 percig. Szép, kerek mondatokban mondj el mindent, a végén, ha kihagytál valamit, arra rákérdeznek, de attól még kaphatsz max pontot.
2012. jún. 8. 15:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Úgy lesz.
2012. jún. 8. 15:30
 6/10 anonim ***** válasza:
1%
Hát akkor elég gyenge iskolákba jártok. Én ha folyamatosan olvasom a töri tételeimet, meg a magyart akkor is 10 perc minimum. Hát még ha magamtól vagy 15 minimum. Remélem beleférek az időbe. Méghogy 2 perc alatt elmondani egy 4 oldalas tételt, mert nekünk annyi. Jó gáz iskola lehet.
2012. jún. 8. 17:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Egy szóval se mondtam, hogy mindegyik tétel, és azt se hogy történelem vagy magyar. Emelt matekból több olyan tétel van, amiről 1 percben el lehet mindent mondani. De inkább mutass egy történelem tételt, ami négy oldalban le van írva.
2012. jún. 8. 17:35
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
17:22 a szóf*sás még semmit sem jelent, elitkém.
2012. jún. 8. 17:39
 9/10 anonim ***** válasza:
67%

17:22 nem jártam sz_r iskolába..ha tudnál olvasni akkor felfogtad volna, hogy HADARTAM. Tudod mit jelent vagy magyarázzam? Egyébként pedig nem mértem stopperrel, lehet több volt.. -.-

Elmondtam mindent ami a tanárt érdekelte, bele sem kérdezett a végén..Én nem gimibe jártam ahol van 5 tantárgy és heló, én 4:20-ig voltam minden nap suliba mert legalább 12 tantárgyam volt. Emellett nyilván nem tanultatnak be velünk tételenként egy lexikont.. :)

2012. jún. 8. 18:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én erős suliba jártam, leírtam mindent, amit tudtam a tételről elkérték, elkezdtem mondani és kb 2 perc után elég volt nekik. 5ös lett + kaptam egy dicséretet a szóbeli feleletemért. Átlagban 5-10 perc egy felelet, de ha már 10 akkor eléggé akadoztál.
2012. jún. 8. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!