Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy ment az emelt szintű...

Hogy ment az emelt szintű töri szóbeli? Mit húztatok?

Figyelt kérdés
Én a gazdasági rendszerváltást, szerintem jól ment. tőlletek mennyit kérdeztek?

2012. jún. 8. 13:17
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim válasza:
törökellenes harcok a 14-15. században, szóval nem volt nehéz dolgom!
2012. jún. 9. 21:58
 22/55 anonim válasza:
nem érted te retaldált, hogy csak abból tudtam emeltezni, és nem erre számítottam az előző évek érettségijei alapján... de ha még mindig nem érted, akkor elmagyarázom nagyon szívesen.
2012. jún. 9. 22:00
 23/55 anonim ***** válasza:
Utolsó: miket mondtál hozzá?
2012. jún. 9. 22:01
 24/55 anonim ***** válasza:
22:00: így jártál, ennyi iq-val ne várj többet :P
2012. jún. 9. 22:14
 25/55 anonim válasza:

Volt 2db A4es lap segítségül azon volt 2 szöveges forrás: az egyik hunyadi jános haditaktikájáról szólt a másik pedig mátyás fekete seregének jellemzőiről. Emellett voltak még képek török katonákról (janicsár, szpáhi), illetve a hunyadiak birtokainak elhelyezkedéséről. És volt még egy felsorolás Mátyás jövedelmeiről.

Úgy kezdtem a feleletet, hogy bemutattam az oszmán-törököket, állam felépítése, hódítások szerepe, katonák jellemzői, gyermekaó stb.

Aztán Luxemburgi Zsigmond, Ulászló, Hunyadi János és Mátyás törökellenes politikáját mutattam be, külpolitikájukat, illetve hoyg milyen jövedelmekből fedezték a védekezést/támadást. Csatákat is elmondtam természetesen, illetve Mátyás esetében lényeges volt a Fekete sereg bemutatása!

Összességében az atlasz meg a források óriási segítség és ez a tétel középszinten is megtalálható az én sulimban!

2012. jún. 9. 22:15
 26/55 anonim ***** válasza:
Köszi a részletes választ! Gratula a jó vizsgádhoz :]
2012. jún. 9. 22:39
 27/55 anonim ***** válasza:

Én holnap megyek, alig tanultam még valamit...Bár nálam ez nem megszokott. Az írásbelim 80% lett (arra sem igazán tanultam).

Térképet lehet használni? Ha igen, a sajátodat viheted vagy ott adnak?

Előre is köszi és mindenkinek sok sikert! :)

2012. jún. 10. 09:13
 28/55 anonim válasza:
nálunk nem lehetett saját atlaszt használni. nagyon féltem tőle, főleg a kérdésektől, de nem kérdeztek tőlem semmit :D
2012. jún. 10. 10:22
 29/55 anonim ***** válasza:
ma 09:13: Ez elég nehezen hihető, hogy ezt az idei emeltet te alig tanulással írtad meg 80%-ra..
2012. jún. 10. 12:21
 30/55 anonim ***** válasza:

pedig én is 82re írtam meg taulás nélkül.

sztem akit eddig is érdekelt a történelem, annak az ezévi írásbeli nem volt nehéz

2012. jún. 10. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!