Hogy ment az emelt szintű töri szóbeli? Mit húztatok?
Volt 2db A4es lap segítségül azon volt 2 szöveges forrás: az egyik hunyadi jános haditaktikájáról szólt a másik pedig mátyás fekete seregének jellemzőiről. Emellett voltak még képek török katonákról (janicsár, szpáhi), illetve a hunyadiak birtokainak elhelyezkedéséről. És volt még egy felsorolás Mátyás jövedelmeiről.
Úgy kezdtem a feleletet, hogy bemutattam az oszmán-törököket, állam felépítése, hódítások szerepe, katonák jellemzői, gyermekaó stb.
Aztán Luxemburgi Zsigmond, Ulászló, Hunyadi János és Mátyás törökellenes politikáját mutattam be, külpolitikájukat, illetve hoyg milyen jövedelmekből fedezték a védekezést/támadást. Csatákat is elmondtam természetesen, illetve Mátyás esetében lényeges volt a Fekete sereg bemutatása!
Összességében az atlasz meg a források óriási segítség és ez a tétel középszinten is megtalálható az én sulimban!
Én holnap megyek, alig tanultam még valamit...Bár nálam ez nem megszokott. Az írásbelim 80% lett (arra sem igazán tanultam).
Térképet lehet használni? Ha igen, a sajátodat viheted vagy ott adnak?
Előre is köszi és mindenkinek sok sikert! :)
pedig én is 82re írtam meg taulás nélkül.
sztem akit eddig is érdekelt a történelem, annak az ezévi írásbeli nem volt nehéz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!