A felvételinél, mit jelent az hogy elsönek jelöltem valmít? (lent*)
Èn, konkrétan államit jelöltem be elsöként, majd másodikként, az önköltségtéritésest.
Ùgy tünik államira nem fogok bejutni, akkor rakjam elsöre a önköltségtéritésest, ezzel valahogy nagyobb lesz rá az esély hogy arra felvegyenek?
Tekintésbe veszik ha elsönek jelöltem e vagy sem?
Elnézést a hibásírásomért, külföldröl írok, egyrést más a billentyüzett, másrészt sajnos még nem tudok tökéletesen írni magyarúl..(de folyamatban van)
Ugye lesz egy pontszámod, valamint egy ponthatár az államira és az önköltségesre. Ha eléred az államit, oda vesznek fel, mert azt írtad elsőnek, hiába vennének fel a többire is. Ha nem éred el az államit, de az önköltségest igen, akkor oda vesznek fel, mivel az van második helyen.
Rövidebben: oda vesznek fel ahova van elég pontod és előrébb jelölted meg.
Ha elérted a ponthatárt, nem fogják előrébbtenni azokat akik első helyen jelölték meg. Azért van ponthatár, hogy aki azt elérte, azt fölveszik.
A ponthatárok számításánál figyelembe veszik azt, hogy valakit az első helyen nem vettek fel.
értem, hogy nem gondolhatom meg magam, vagyis most még igen, de majd ha mondjuk elsö helyen orvos, másodikon mérnöki képzést jelöltem. Ès mindkettöhez elérem a ponthatárokat, csak orvosira mehetek, mivel az van elsö helyen?!
Akkor mindegy, számomra, mert mindkettö ugyan az a képzés, csak más a finanzírozás forma. Gondolom, sokan elöször egy csomó államit jelölnek, és talán utlosóra egy költségtéritést (ha megengedhetik maguknak).
Nekem az a furcsa, hogy a szakomra, viszonylag sokan jelölték be a önköltségtéritésest, az elözö évekhez képest..
Ha nem változtatsz sorrendet, akkor igen, az orvosira vesznek fel. Vicces, mert nekem is ilyesmi volt: 1. orvos 2. gyógyszerész 3. mérnök. Orvosira nem volt elég pontom, de gyógyszerésznek igen, ezért oda vettek fel. A felvételi tárgyak miatt viszont a mérnökire annyi pontom volt hogy orvosira is simán mehettem volna, de mivel gyógyszerész volt előbb, oda vettek fel.
A hirtelen megugrott önköltséges azért lehet, mert az állam jópár helyen megvágta az állami támogatásos létszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!