Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fellebbeztem az emelt szintű...

Fellebbeztem az emelt szintű érettségim ellen, az előfordulhat, hogy még vonnak le pontokat? Alul részletezem:

Figyelt kérdés
A 2 hosszú Esszé miatt lebbeztem fel, az egyiknél az Eseményeket feltáró tényezők ellen, a feladatmegértés ellen és a megszerkesztettség, nyelvhelyesség ellen, a másiknál ugyanezek a szempontok+ a szaknyelv alkalmazása ellen. Ilyenkor, ha le is vonnak csak ezekből vonhatnak le?

2012. jún. 6. 17:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor elvileg az egészet újra átnézik, és ha máshol találnak hibát akkor vonnak le pontot. Hallottam már ilyet, hogy egy pontot megreklamált, de a tanár az egészet átnézve más feladatból vont le pontot, így rosszul járt az illető. Alaposan gondold át, kérdezd meg tanáraid hogy érdemes-e.
2012. jún. 6. 17:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Tudtommal ilyenkor ellenőrzik az egészet, szóval bizony ha máshol van gond, akkor levonhatnak még.

Egyébként az esszé és az eseményeket szó is kisbetűvel írandó, ha már a nyelvhelyesség miatt fellebbezel...

2012. jún. 6. 17:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Ott nem voltak helyesírási hibáim, a mondatok is rendben voltak, csak egyszerűen rondán írok (és szerintem csesztek elolvasni sok mindent), amúgy meg egyik ismerősön nagyon szépen ír és kemény egy szót írt rosszul(ott is magánhangzó hiba volt csak) az esszéjében és csak azért 2 pontot levontak. Tehát nem elég, hogy az utóbbi 20 év legnehezebb történelem érettségiét állították össze, még a pontozásnál is szemétkednek. Viva Magyarország! :)

Amúgy meg köszi tudok helyesen írni, most nem figyeltem oda ez van, még ha nem is tetszik. :)

2012. jún. 6. 18:47
 4/7 A kérdező kommentje:
A felkészítő tanárom azt mondta, hogy érdemes. :)
2012. jún. 6. 18:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem nézik újra át az egésszet! Beszéltem az Oktatási Hivatallal és azt mondták, csak abba a feladatba javíthat bele, amit pontosan megjelöltél. Viszont ezekből akár pontot is levonhatnak, de másik esszéhez nem nyúlhat hozzá! Én is fellebeztem, csak nekem még számolási hiba is volt benne XD
2012. jún. 6. 21:59
 6/7 A kérdező kommentje:

Számolási hiba?! XD beszarás ez a dilettantizmus.. :D

Igen különben én is így tudtam, csak nem voltam benne biztos, én konkrét szempontokat is megadtam, hogy pontosan miknek kérem az felülpontozását, de attól még másból is levonhatnak(pl források elemzése, azt nem írtam sehova se)

2012. jún. 6. 22:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, de ez a veszély szinte csak annál az egy db esszénél áll fenn, amit kértél, hogy javítsanak újra. Eddig am. szinte minden ismerősöm, osztálytársam fellebbezett, lehet megdöntjük a tavalyi 80000-es rekordot XD
2012. jún. 7. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!