Most érettségizők! Hány pontos lett a középszintű magyar írásbeli éretségitek?
Az enyém nagyon rossz lett, mindössze 60 pontos.
Ez azért érdekes, mert az eddigi érettségiket szinte max. pontosra írtam meg, és mindig ötös voltam magyarból (a mostani a 2. magyar tanárom a gimiben, az előzőnél is az voltam). Mondjuk szerintem nem csak én "hülyülhettem meg" ennyire hirtelen. "Érdekes" módon rögtön megtekintés után odajött hozzám az egyik osztálytársam, hogy milyen rosszul javít a tanárunk, mert neki meg 57 pontos lett(ő is végig ötös volt, egyetem készül). Az esszéimet mindig ötösre írtam, most meg hirtelen ilyen rossz lett? Nálam mondjuk olyan miatt vont le, hogy a "jó tanuló" szót állítólag egybeírtam, pedig nem is(látszott, hogy az "ó" meg a "t" külön van), hiába szóltam szerintük úgyse számít. Nem feltűnő, hogy már Karinthy művének címében is szerepel, meg többször írtam le külön az esszében, de biztos én vagyok a hülye, hogy rosszul írom. Ezen kívül minden résznek szinte a felét kaptam csak. Egy-két részt aláhúzott a szövegben, amit szintén nem értettem, mert nyelvtanilag teljesen helyes volt.
Megkérdezem majd a többi osztálytársamat is, mert ha nekünk "jóknak" ilyen rossz lett, akkor a bukdácsolókat szerintem simán megbuktatta. Most nagyot csalódtam a tanárban, mert direkt hangoztatta, hogy a legnagyobb jóindulattal fog hozzálátni a javításhoz, és mi jól kijöttünk, tehát mégcsak "szívatásról" se lehet/ne szó.
Sajnos ő az osztályfőnök (meg az igazgatóhelyettes is).
Facebook-on is kiírták a többiek, hogy a magyar lett nekik a legszarabb.
A legmagasabb pontszámot elért osztálytársam 83 pontot kapott, állatorvosira készül...
Szintén állatorvosira akar menni egy másik 60 pontot kapó oszt.társam. Volt olyan szintén ötös tanuló, aki a Corvinusra készül/ne, neki 31 (!) pontja lett!
A legszebb az egészben, hogy én is amikor (udvariasan)reklamálni szerettem volna a megtekintést felügyelő tanárnál, akkor azt mondták, hogy úgy se számít. Nem értettem miért, később kiderül, hogy bent se volt a suliban a magyartanár, Facebook-on nyomoztak a telefonszáma után az oszt.társaim...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!