Úúúú, nagyon remélem, hogy nem nagy! Én is oda akarok menni, lesz 428 pontom, annyi csak elég :)
Amúgy szerintem 410 körül lesz valahol, nem valószínű, hogy több lenne.
2012. jún. 2. 21:02
2/9 A kérdező kommentje:
Nekem 430-440 körül, de még így is félek, hogy le fogok csúszni. Ugye 401 volt tavaly, de mivel 500-ra emelkedett a maximum megszerezhető pontszám ezért egy 20-ast szerintem minumum megy feljebb... És onnan még kitudja...
2012. jún. 5. 13:08
3/9 anonim válasza:
Ne aggódj, nem fog nagyon sokat emelkedni... 430-440 pont bőven elég lesz, szerintem legfeljebb 425 lesz a ponthatár államin. Annál több azért erős túlzás lenne, mennyi kellene akkor orvosira, jogra, japán/kínai szakra, közgázra, pszichóra?
2012. jún. 5. 18:11
4/9 A kérdező kommentje:
Hát bízom benne, hogy igazad lesz :))
2012. jún. 5. 18:28
5/9 anonim válasza:
Első vagyok megint.
Szerintem nem biztos az a húsz pontos növekedés :) Gondolj csak bele, hogy sokkal kevesebben adták be a jelentkezésüket, és csökkent ugyan a keretszám, de remélhetőleg kevesebben jelentkeztek ide is, mint szokásosan.
Plusz ahogy nézem, nálunk senkinek nem sikerült jól az angol emeltje, akik most csinálták (nekem megvolt őszi időszakból már), és ez is befolyásolni fogja a ponthatárokat. :)
Mindenesetre fingers crossed!
2012. jún. 8. 00:53
6/9 anonim válasza:
ma 00:53: Ja hát tényleg nem lettek fényesek az angol emeltek, én az írásbelit marha jóra írtam meg de a szóbelivel rontottam le mert az a gyengém :D Szóval most olyan átlagos lett. De a német emeltemmel és a 95% körüli magyarommal még így is bőven elégpontom lesz. Hajrá mindannyiunknak :):)
2012. jún. 8. 13:58
7/9 anonim válasza:
ha figyelembe vesszük, h tavaly az államin a 401 pont kb.84 %-a volt a 480 pontnak, akkor 2012-ben ez 420 pontot jelenthet, ... költségesen 78 % volt, vagyis 2012-ben ez 386 lehet. De, ezt befolyásolja, h milyen arányban osztja szét az egyetem a helyeit az állami és költséges helyek között, valamint, hogy sokan nem tesznek 2 tantárgyból emelt vizsgát, vagy ha igen, akkor ahogy hallom, nehéz volt a magyar is, töri meg főleg. Akiknek pedig nem volt nehéz, azok nem befolyásolják az alsó ponthatárt. Szóval az én tippem a ponthatárra anglisztikán 2012-ben: államin 410, költségesen 380. Ja, és szerintem államin nem fog akkorát emelkedni, mint a költségesen.
2012. jún. 26. 16:17
8/9 anonim válasza:
Egyet értek az előzővel, én is 410-420ra saccolom az államit. Más kérdés, hogy aki épp, hogy 410-el becsúszik, meddig marad bent és utána mit kezd ezzel. Általában belőlük lesz a munkanélküli, aki szidja az államot és az oktatási rendszert, na meg a szakot, csak mert nem tudott mit kihozni belőle. Egyébként a töri nagyon nehéz volt, de nem megcsinálhatatlan, tőlük 75-80%ra írta a legtöbb ember. A magyar pedig mindig nehéz sajnos.
A +20 pontot, vagyis az emeltek többletpontját nem mindenki használja ki.
2012. jún. 26. 20:17
9/9 anonim válasza:
A 8.hozzászólónak üzenem,hogy csak azért,mert valakinek kb. 410 pontja lett nem biztos,hogy munkanélküli lesz! Ugyanannyi esélye van rá mint,aki 454 ponttal került be! Az érettségi a szerencsén is múlik ráadásul nem kis mértékben:az egyik osztálytársam nagyon rossz tanuló volt,ehhez képest az összes írásbelije elérte a 60%-ot! Úgyhogy nem kell senkit se lenézni,akinek kb. 410 pontja lett,emberek vagyunk és mindenkinek lehet rossz napja,ráadásul elég sok ember izgulós...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!