Ki mit tud az ELTE Pszichológia MA felvételiről?
Figyelt kérdés
Tudom hogy a szóbelin egy angol cikket kell elemezni szóban, amit ott helyben adnak. De azt mégis hogyan? És milyen nehézségű cikk?Statisztikailag nagyon belekérdeznek?2012. máj. 29. 20:34
1/1 anonim válasza:
Szia
Én tavaly voltam az ELTE-n is felvételizni (többek közt). Több cikk közül választhatsz,van néhány perced átfutni az absztraktokat,hogy első blikkre mennyire nehezek,illetve melyik téma tetszik.Miután választottál, a felkészülési idő alatt fel kell dolgoznod a cikket,érdemes jegyzetelni is.Egyszerűen elemezned kell,mivel kutatásokról van szó értelemszerűen minden részét nézd át, az elméletet,módszert,eredményeket,diszkussziót stb.
A tapasztalatok szerint belekérdeznek a statisztikába,pl. hogy milyen más statisztikai módszerrel lehetett volna még vizsgálni,ennek a módszernek mi volt az előnye-hátránya.
A cikk nehézsége attól is függ,hogy mennyire tudsz angolul,de azt mondanám,hogy közepesen nehéz.Szótárt a helyszínen biztosítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!