Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi ez pontosan? Mi a dolga?

Mi ez pontosan? Mi a dolga?

Figyelt kérdés
Mivel jól szeretnék élni,(Mint a legtöbb ember) beírtam aa jól kereső szakmákat.Ügyvéd,orvos......Túl sok van belőlük,akkor megakadt a szemem a mérlegképes könyvelőn!A könyvelőt még értem,de mi az,hogy mérlegképes könyvelő,
2009. jún. 30. 22:50
 1/5 anonim ***** válasza:

A KOTK oldaláról linkeltem:

Mérlegképes könyvelő tanfolyam

Emeltszintű szakképesítés. OKJ-száma: 54 344 02 0000 00 00

Munkaterület, munkakör

A mérlegképes könyvelő a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 150. §-ának (2) bekezdésében meghatározott könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányítását, vezetését végzi, számviteli beszámolót készít. Ellátja a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény hatálya alá tartozó gazdálkodónál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak. Kialakítja a számviteli politikát, a könyvviteli elszámolás, a beszámoló készítés rendszerét, módszerét ideértve a belső információs rendszer kialakítását is. Ellátja a számlarendhez, a könyvvezetéshez, valamint a beszámoló készítéshez szükséges szabályzatok elkészítésével, rendszeres karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Biztosítja a valóságnak megfelelő belső és külső információk előállítását, szolgáltatását, az elszámolások, az adatok jogszerűségének, szabályszerűségének, megbízhatóságának, bizonylatokkal való alátámasztottságát a számviteli alapelvek betartásával. Elvégzi a könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatokat a gazdálkodó alkalmazottjaként, tagjaként, egyéni vállalkozóként, vagy számviteli szolgáltatást nyújtó társaság tagjaként, illetőleg alkalmazottjaként.

A szakképesítés birtokában betölthető munkakör: Számviteli ügyintéző (FEOR 3606)

Egyébként orvosi területen egyáltalán nincs túlképzés,sőt,bizonyos ágazatokon belül kifejezett hiány mutatkozik (pl. háziorvos,patológus,mentőorvos stb.)

2009. júl. 1. 06:10
 2/5 anonim ***** válasza:
2009. júl. 1. 06:19
 3/5 anonim ***** válasza:

ha meghallgatsz, azt csinálsz amit akarsz :)

ne azután keressél szakmát, hogy mennyi pénz van benne, hanem az után, hogy mit szeretsz csinálni, mi az ami neked fekszik. ha nem azt csinálod, amit szeretsz, akkor egyrészt nem leszel boldog, másrészt meg sikertelen leszel, mert csak pénzért csinálod és semmi másért. :)

2009. júl. 2. 20:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Én azt szeretem amibe jó vagyok!És abba vagyok jó,amit megtanulok.És ha jól megfizetik,akkor boldog leszek.A mai világban a pénz az úr,szóval olyan szakmát akarok,amibe jól lehet keresni:)
2009. júl. 3. 08:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha azt hiszed, hogy az ügyvéd meg az orvos jól kereső szakma, akkor kicsit el vagy tájolva.
2009. júl. 17. 02:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!