Egyetemen ki lehet mentor? Mi a dolga pontosan? Kap fizetést? Ha igen, mennyit? Minden információ érdekelne!
Erre a HÖOK Mentorprogramra gondolsz?
Másodévestől lehet mentornak jelentkezni, mármint amikor jelentkezel, akkor még elsőéves vagy, de a következő évre jelentkezel. A jelentkezésre nincs egyéb kikötés. Küldenek e-mailben egy "tananyagot", azt meg kell tanulni, utána elválik, hogy beválogatnak-e. Felkészültségtől, rátermettségtől függ, meg attól, hogy hány mentorra lesz szükség.
De idén már lezárult a jelentkezés, majd augusztusban kell menni erre a beszélgetős dologra - én most küzdök a felkészítő anyag megtanulásával, így nyáron kicsit elszoktam az ilyesmitől.
Ja, és kap mentori ösztöndíjat a mentor, egy félévre negyvenezer, de egy összegben adják a nyolcvanezret elvileg februárban. De nem tudom, hogy a gyakorlatban is így van-e, nem voltam még mentor, most jelentkeztem először.
Ja, és hogy mi a dolga:
"A programba jelentkező hallgatókat egy személyes segítő, mentor, egy tanéven
keresztül támogatja. Egy mentor több hallgatót is segíthet.
A mentor azonos intézményben és szakon/képzési területen tanuló felsőbb éves
hallgató, aki segít első éves hallgatót/hallgatókat intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. A mentor legfontosabb feladata,
hogy azt a hallgatót/hallgatókat, akit/akiket segít, felkészítse arra, hogy segítség
nélkül, önállóan el tudjon boldogulni a felsőoktatásban."
Nálunk nem kapnak semmit főleg 80 ezret azért hogy egyszer körbevezetik az embert, meg válaszolnak néhány kérdésre. Ez tiszta pénzszórás független ki milyen mentor csak elszórják a pénzt. De én voltam mentor és nem fizettek semmit. De szerintem ez lenne a normális.
Szégyen hogy az emberek már csak pénzért lesznek hajlandóak megmozdulni.
De én azt kérdeztem, hogy ez ugyan az a program-e? Az, amit a HÖOK szervez, vagy teljesen külön, az egyetemed/karod szervezésében történik-e a dolog?
Mert nekem az, hogy mentor leszek (ha leszek) kicsit többet jelent, minthogy egyszer körbevezetem az embert, meg válaszolok pár kérdésre. Nem mintha az a 80 ezer motiválna leginkább (mondjuk jól jönne), pénz nélkül is vállalnám, de szerintem olyan nincs, hogy egy azon programban a résztvevőknek egyik egyetemen fizetnek, másikon meg nem.
Tévedések elkerülése végett (félreértés ne essék, nem hülyének nézlek, csak szeretném tisztázni, hogy ugyan arról beszélünk-e), te nem a seniorra gondolsz? Mert ők tudtommal tényleg nem kapnak érte pénzt, és amit te leírtál, az inkább az ő "munkakörükre" illik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!