Eszterházy Károly főiskolán milyen a Biológia? Jó a suli? Egy egyetemmel többet érnék?
Az EKF nagyon jó tanárképző főiskola (volt, nem tudom, a bolognai rendszer bevezetése után mi lett ott). Itt nagyon jó, gyakorlatias TANÁROKAT képeznek (legalábbis képeztek a régi rendszerben). Ha biológiatanár szeretnél lenni, kiváló választás. Ha biológus, akkor inkább valamelyik tudományegyetem (ELTE, Szeged).
Ami még nagyon jó volt (régen), az a progmat képzésük. Ott nem csak Riemann, hanem Rimán szerint is meg kellett tanulni integrálni :D
na, utánanéztem
mivel most már mindenhol bolognai rendszer van, elvileg ugyanazt a BSc alapdiplomát kapod Egerben, mint az ELTE-n, vagy Debrecenben, vagy Piripócson
szal jah
Elvileg ugyan az, de gyakorlatilag nem! Nem mindegy hogy hol végzel alapdiplomát. Mert EKF-esként nincs soke esélyed máshova bekerülni MSc-re.
Személyes véleményem szerint messziről kerüld el az EKFet.
Ez hogy nincs sok esély bekerülni EKF-ről Msc-re sztem baromság! A felsőoktatásba való kerüléskor sem figyelik hogy te melyik iskolából jössz, hanem h megfelelsz-e a kritériumoknak! (elért pontszám, érettségi tárgykövetelmény)
Msc-nél is hogy milyen lett a diploma, milyen az átlagod, megvannak-e a szükséges tárgyak, v kreditpótlással megoldható-e az választott Msc-s szak, felvételi vizsga eredménye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!