Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A lányom azt mondja, hogy a...

A lányom azt mondja, hogy a deriválás, integrálás emelt szintű anyag matematikából. Ez igaz?

Figyelt kérdés
A lányom (11.-es) mondta, hogy idén volt lehetőség fakultációt választani. S mivel ő orvos kíván lenni, így nem vette fel a matematikát, mert feleslegesnek érezte. Ezért fogadta az alap matematika csoport meglepően és kellemetlenül, mikor elkezdtek deriválni illetve integrálni, mert állításuk szerint az csak emelt szintű tananyag és ők pont azért maradtak abban a csoportba, hogy ne kelljen emelt szintű anyagokat tanulni, hiszen az alap óra csak középre készítene fel. Ez igaz? Mert ha igen, miért tanít emelt szintet nekik? A lányomnak fontosabba biológia, kémia.
2012. máj. 23. 00:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Emelt szintű anyag. És orvosin sem lesz se deriválás se integrálás. Vagy legalábbis elmondják, de számolni nem kell vele.

Viszont lehet hogy ez hülyén hangzik, de szerintem egy leendő orvosnak nem így kéne gondolkoznia.

Koncentráljon a bioszra és kémiára az oké, de nem lesz belőle semmi baja ha van némi halvány gőze a dolgokról.

2012. máj. 23. 14:58
 12/15 anonim ***** válasza:
Én mérnöknek (biomérnök) tanulok, tehát nekem nyilván kell integrálnom meg deriválnom, de nekünk a kémiához és a fizikához is kell, azért (is) tanuljuk. És nem hiszem, hogy több kémiám lenne, mint az orvosoknak.
2012. máj. 23. 15:12
 13/15 A kérdező kommentje:
Akkor örülnie kéne, hogy deriválnak meg integrálnak? Én teljesen megértem, hogy nem örül az osztály, ráadásul azt mondják az egyik legnehezebb anyag, amit tanulniuk kell.
2012. máj. 23. 16:35
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem is meg kellett tanulni, utána soha nem használtam. Érettségire nem kellett, órán írtam belőle egy 3-ast és ennyi. Túléltem. Nem ezen múlt a jegyem, se a felvételim.
2012. máj. 23. 19:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Valóban emelt szintű, de orvosin lesz. Nekem nagyon jó oktatóm volt és így nem volt nehéz a dolog, de tényleg fizikában, kémiában mindenhol előfordul és ezt már a többi félév során úgy veszik, hogy tudod. De ha nincs jó oktatója akkor bizony nehezebb lesz egyedül megérteni a dolgot! Szóval figyeljen oda még jól fog jönni ha felveszik!
2012. máj. 23. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!