Mit érdemes emelt szinten felvenni középiskolában?
Én is nyelvet vagy matekot ajánlok.
Én szakközépbe járok és nálunk 10. évvégén volt választás. Mivel a szakirányomban felvettem heti 8 órát, így már csak 4 órám maradt. Először a német faktra gondoltam, mivel 10 éve németet tanulok, de sajnos nem indult a csoport. Aztán váltottam matek faktra, mert közgazdaságot tanulok és nagyon nagy szükségem lesz a matekra a jövőben. Nem mondom, hogy rossz döntés volt, mert szeretem, csak azt hittem magasabb szinten fogjuk tanulni a matekot. Ehelyett káosz-óráink vannak, hiszen 4 osztályból vagyunk összerakva és a 4 osztály tök máshol tart a tananyagban.
Bár jövőre tény és való, hogy előnyt fog jelenteni, mivel jövőre már csak ismételni fogunk, így mindig együtt haladunk. És szerintem az a heti +2 óra sokat fog számítani.
Viszont az angolt is jó lett volna felvenni, de az heti 3 óra, így kicsúsztam volna a max. óraszámból. :S
A matekra tényleg nagyon sok téren szükség van, ezért ajánlanám. A nyelvet pedig azért, mert ma már szinte alap, hogy beszélj legalább egy idegen nyelven.
Viszont szerintem azt is érdemes mérlegelni, hogy milyen beállítottságú vagy. Tehát a reál vagy humán tárgyak érdekelnek, mennek jobban?! Érdemes eszerint választani.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!