Felvételizők! Ha nem vesznek fel titeket sehová, akkor mihez fogtok kezdeni abban az 1 évben?
"egy kihagyott év nem katasztrófa."
De kettő már igen. Nekem is a mostani évet kellett kihagynom, mert kicsit későn jöttem rá, hogy mi is szeretnék lenni. Elmentem egy OKJ-re, letettem a jogsit, angolból felsőfokot (azóta az angolt tanítom is), illetőleg szépségesen készültem a felvételire. Egy valamivel nem számoltam: leblokkoltam. Ennyi. Nem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet velem, mert elég sok vizsgaszituációban voltam már. De gondolom itt kicsit nagyobb volt rajtam a nyomás, mert végtére is 5 éves korom óta orvosi szerettem volna lenni, csak a gimi miatt ez háttérbe szorult. És most az idei felvételim is ugrott. Még egy évet ki kell hagynom és nem tudom mit fogok csinálni. Amit elkezdtem OKJ-t, oda már nem mehetek vissza, még egybe meg nem akarok belevágni. Egyelőre tanítok, de a keresetem jelenleg nem több egy nagyobb zsebpénznél. És ebből kéne fizetnem a kémia tanárt, az olasz tanárt, plusz diák sem leszek, tehát 2x annyi lesz a bérleteim (!) ára mint egyébként. Nem tudom még mi lesz. Kétségbe vagyok esve, össze vagyok törve. Egy év tényleg nem nagy ügy, de nem akarok 30 éves lenni mire kijövök az orvosiról.
utolsó, hát ez szívás, de képzeld el milyen ha a beteg felett kezdesz el izzadni, hogy mindjárt elveszítjük.
egyébként a kérdésre a válasz, hogy pótfelvételi, és mellé dolgozni (hogy fizesd az egyetemet, ha már tanulni nem tanultál az érettségire).
vagy alternatív megoldás a fapfapfapfapfapfpa
Jogsi, OKJ, egy kis munka, hogy legyen tapasztalatom. Vagy ha ez nem jön össze, akkor szintén au pair, szintén Anglia :)
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!