Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulmányi és szociális...

Tanulmányi és szociális ösztöndíjat és GYES-t lehet egyszerre kapni?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 23. 15:33
 1/2 anonim ***** válasza:
Persze! A egyetemre vagy főiskolára jársz, de közben GYES-re vagy jogosult, az nem zár ki téged egyéb támogatásokból. Sőt, mivel gyermeked van, így jogosult vagy a szociális ösztöndíjra. És persze ha a tanulmányi eredményed olyan, akkor a tanulmányira is. Én is ezt szeretném igénybe venni jövőre, már eléggé utánanéztem, mert minden vágyam nappalira járni (a levelezős, munka melletti tanulást nem nekem találták ki), és szerencsére erre lehetőség is van. Ha belegondolsz, nem is kis pénz ez így együtt, hiszen a szociális támogatás kb. 20-22 ezer forint, a GYES 28 ezer, plusz a családi pótlék ami 12 ezer (vagy egyedülállóknak 13 ezer) = kb. 60 ezer forint, plusz az eredményedtől függő tanulmányi ösztöndíj, szerintem nem rossz :)
2008. ápr. 24. 08:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Én is pont ezért szeretnék még most másodévesen babát:)Ez a pénz+a férjem keresete együtt már elég.
2008. ápr. 24. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!