Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szóbeli érettségire elég csak...

Szóbeli érettségire elég csak a vázlatot megtanulni?

Figyelt kérdés
Elég csak a vázlat vagy ki is kell fejteni.. Nekem nem kell ötös elég csak a kettes is..
2012. máj. 17. 17:43
 1/4 anonim ***** válasza:
ki is kell fejteni
2012. máj. 17. 19:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Elég a vázlatot megtanulni, ha abból a vázlatból rekonstruálni tudod a helyszínen a feleletet. Tantárgya is válogatja, melyiknél elég, melyiknél nem.
2012. máj. 17. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Többnyire az a fontos, hogy tudj 5-10 percen keresztül összefüggően, választékosan fogalmazva beszélni egy adott témáról. Pl. történelemből nem elég felvázolni, hogy mi történt pl. a szabadságharc alatt, ki is kell fejteni, hogy mikor, hol, mi és miért történt, kik álltak egymással szemben, ok okozati összefüggések stb.

Én mondjuk már előre látom, hogy kétféle tételsort fogok összeállítani magamnak, az egyik a rendes tételsor lesz, amiben fogalmazásként leírom, amit tudni kell. A másik pedig a vázlatos tételsor lesz, ahol az adott tételekből írok egy rövid, tömör lényegretörő vázlatot. A sima tételt megtanulom, utána pedig a vázlatos átnézve remélhetőleg úgy fognak sikerülni a dolgaim, ahogy szeretném. :D

2012. máj. 17. 19:57
 4/4 anonim válasza:
Én 2008-ban úgy írtam 5-ös érettségit töriből, mint a huzat... Ennél az új típusúnál, (ami már nem is annyira új) én a forrásokból írtam meg anno, sőt még a szóbelin is nagy segítségemre volt mind a forrás, mind a térkép. De hiába a javítókulcs a tanároknál, ami ugyebár egységes... Ez bizony tanárfüggő!!!
2012. máj. 31. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!