Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igaz az, hogy vizsgaidőszakban...

Igaz az, hogy vizsgaidőszakban egy nap alatt kell megtanulni annyi anyagot, mint amennyi a középszintű érettségire kell?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 13. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha évközben tanultál, akkor jó esetben már inkább csak ismételsz. Viszont vannak tantárgyak amikhez minimum annyit kell tanulni, mint egy érettségi tárgyra, nemigen lesz idő egy könyvet sokszor újraolvasni.

Nagyban függ attól milyen szakra mész, mateknál jó esetben évközben megérted a feladatokat, tanulósnál pedig ha folyamatosan tanultál, akkor nem lesz olyan nehéz több 1000 oldal bevágása a vizsgaidőszakban.

2012. ápr. 13. 15:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Egy nap alatt fizikailag lehetetlen annyit megtanulni mint amennyi a közép szintű érettségire kell, ez egy gyakran hangoztatott erős túlzás. Azt még aláírom, hogy vizsgákra van úgy hogy többet kell tanulni mint érettségire, de azt biztos, hogy nem egy nap alatt.
2012. ápr. 13. 16:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz, h többet meg kell tanulni egy vizsgára, mint középszintű érettségire, de nem egy nap alatt. Lehet egész évben tanulni minden tantárgyból (jó ez sok szakon lehetetlen, pl. nálunk, TTIK-soknél nem lehet, mert sokszor örülsz, h kibírod a nap végé, nem hogy mg neki állj tanulni). A vizsgkat akkorra veszed fel, amikorra akarod, és addig is fel lehet készülni. Viszont a gyakorlatban tényleg az van, h utolsó napra halasztja vki a tanulni valót, tehát igen, elképzelhető, h egy nap alatt kell megtanulnia annyit, de ezt csak magának köszönheti.
2012. ápr. 13. 17:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz, hogy nagyon sok a tanulivaló a legtöbb szakon ami nem büfészak, de az erős túlzás, hogy egy nap alatt kell megtanulni... Már félév elején megmondják minden tantárgyból, hogy mi a követelmény, így simán év közben is lehet tanulni. Sőt, kell is, annak aki jó eredményeket akar elérni. Én gazdasági szakra járok, és nálunk évközi tanulással zhkból meg lehet szerezni 3-4-5 db jegyet, ha tanulsz. Így a vizsgaidőszakra a jobbaknak csak 5 db vizsga marad kb... Azért egyáltalán nem mind1, hiszen így szétoszlik a tanulni való mennyiség, és sokkal jobban megírhak a vizsgák jobb jegyre. De nálunk is van, aki évközben sz*rik a tanulásra, a zhkra, és így vizsgaidőszakban dupla annyi vizsgája van. Na és az ilyen emberek általában utolsó napra hagynak mindent, ami pedig tényleg rengeteg tanulnivaló... De visszatérve a kérdésre, egyáltalán nem 1 nap alatt kell megtanulni több ezer oldalt.. Aki okos, az folyamatosan, hétvégente tanul, még ha hétköznap nincs is kedve. És így nem lesz problémája a vizsgaidőszakban.
2012. ápr. 13. 17:45
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Mert én azt hallottam,hogy napi kb 150-200oldalakat kell megtanulni,az meg szerintem is rengeteg...

2012. ápr. 13. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy hol. Van enne túlzás, de tényleg azt fogod érezni, hogy úristen, milyen kevés volt az az érettségi. Viszont nem kényszerítenek rá, hogy folyamatosan tanulj, tőled függ.
2012. ápr. 13. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:
jogon volt, hogy 200 oldalas könyvet egy nap alatt kellett megtanulni, sikerült, de 24 órábol 25-öt tanultam...nem kívánom seninek
2012. ápr. 25. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!