Év végi vizsgák és tök be vagyok tojva! Mit csináljak?
Esti tagozatos érettségiző vagyok!Még csak első évben vagyok,az eddigi vizsgáim jók lettek(pedig nem tanultam halálra...sőt),az érettségis tantárgyak közül egyikből sem kaptam 3-asnál rosszabb jegyet,az átlagom olyan 4es körül van!(a többiben volt,de azok nem is érdekelnek,lényegtelenek)
Szóval jön jövő hónapban az utolsó vizsga ami egyik héten mindenből írásbeli aztán másik héten mindenből szóbeli!Az írásbeli az utolsó negyedévből lesz,a szóbeli mindenből!
Már egy pár tantárgyból megkaptuk a tételeket,nem is nehezek de én úgy be vagyok rezelve hogy azon gondolkozom elmenjek-e?
Nem tudom mitől félek mivel járnak az osztályba olyan IQ bajnokok hogy nem is értem hogy kapnak kettest is...szóval az írásbeli még oké,de a szóbelitől nagyon nagyon félek és nem tudom mit csináljak!Legszívesebben abba hagynám,de muszáj megcsinálnom mert át akarom képeztetni magam!
Kérlek adjatok tanácsot,vagy valamit írjatok hogy tudnék felül kerekedni ezen?
kedves kérdező!
pontosan tudom miben vagy benne, én is estin toltam. ahogy teltek az évek, több dolgot is felismertem az esti képzésben. becsülik, ha valaki folyamatosan megjelenik, annak ellenére, hogy dögfáradt, vagy épp a gyerekei csüllődnek rajta a szünetekben. ha még meg is próbál tanulni, az már szuper. ha valakin látják, hogy folyamatosan ottvan, át fogják rugdosni. nyilván vannak kivételek, de általánosságban beszélek. az időd még rengeteg :) én 2 nap mulva érettségizek föciből, és totál pánikolok. de tudom, hogy menni fog :P esetleg ajánlanék neked egy iskolát: semper studio. több dolgot is kedvelek ebben a suliban. egyrészt 12. osztályig csak 2 hetente egyszer, szombaton kell bejárni. másik pedig, hogy nem így vannak a vizsgák, hanem dolgozatok vannak, elosztva, így nem kell nagy témakörökkel szenvedni, hanem folyamatosan tudsz tanulni, ez így valamivel könnyebb, és idő is van arra, hogy leülepedjen az anyag.
semmiképp ne hagyd abba, ha abbahagyod, 2 év múlva megint rájössz, hogy kell érettségi, és az elején kezdheted az egészet. azért is ajánlom a semper studiot mert a 2hetente 1 szombattal pikkpakk elmegy az első 3 év.
ha esetleg azzal van gondod, hogy milyen sok idő a 4 év, akkor pedig dgyg.hu, ez egy olyan esti suli, ahol a 4 évet 2 év alatt leteheted, tehát az érettségit megszerzed összesen 2 év alatt.
gondolj az iq bajnokokra, hanekik megvan a kettes, neked is meglesz. az érdemjegyeid most amúgy sem számítanak, csak az, hogy haladj. a szóbelitől nem kell félned, miért félsz? törin, földrajzon, atlasz, irodalmon szöveggyűjtemény, matekon függvénytábla. ajánlom, hogy tanuld meg kezelni ezeket a "puskákat", sokkal könnyebb lesz minden. sok sikert, és mindenekelőtt kitartást kívánok! ne add fel:)
en is estis vagyok, es most erettsegizek! az elottem szolonak igaza van, en is ugy latok nagyon sok mindent, mint o! mondjuk nalunk, kertek igazolast a hianyzasokrol, nem szerettek a "logosokat".
Lenyeg ami lenyeg, ne parazz! a negyedik evvegre megszokod ezt a vizsgaztatasi rendszert, es szobelin nalunk legalabbis jofejek voltak, tenyleg magadtak a kettest ha lattak h akarjuk es csinaljuk. de a 4-es 5-osert mar kuzdeni kellett, olyannyira, h az evvegi atlagom szinte megeggyizik az erettsegin nyujtott teljesitmenyemmel! :D 4-esnel rosszabb erettsegim varhatoan nem is lesz! nade lepek vissza tanulni! :))
Köszi a válaszokat!
Nálunk úgy van hogy az esti heti két nap és 3 év az egész!A levele heti egy nap(szombat) és 4 év!
Szóval én most végzel az elsővel!Többnyire mindig bent voltam,egy két tantárgyat lógtam el mert idióta a tanár és én olyan vagyok hogy ha amúgy sem nagyon fekszik a tantárgy akkor a tanár csak ront rajta!Szóval inkább nem megyek be!De mondom egy két emberen kívül én vagyok bent legtöbbet!A vizsgák olyanok hogy negyedévente van egy,és az egyik napi szóbeli a másik írásbeli,aztán a következő negyed évesnél fordítva!
Mondom,az érettségis tantárgyaim körül többnyire 4est kaptam és hát nem feszültem meg a tanulástól!Kedves második,tudom hogy megbánom ha abba hagyom de annyira félek!
Az írásbelivel nincs bajom,de a szóbelitől totál besokkolok!Sose bírtam a szóbeliket!Amúgy nem is értem mire jó ez az egész!Ami nem érettségi tantárgy nem tudom miért nem elég az utolsó negyed évből vizsgázni?Akkor minek kell a 2 negyed éves jegy ha most nagyon nem is fog számítani?Az érettségiset megértem hogy nyúznak,mert hát azt frissen kell tartani!
Amúgy nagyon rendes a legtöbb tanár!Remélem meg lesz a vizsgám!
Még egyszer köszi a válaszokat!Szurkolok nektek a vizsgához!Majd írjátok meg hogy sikerült!:)
nekem még negyedikben is voltak olyan tárgyak, mint fizika, kémia, biosz - pedig egyikből sem érettségiztem, és a tanárok nem voltak túl megértőek, nagyon durván számonkértek.
de most mitől félsz? ha eddig van 2 tök jó vizsgád, a harmadiktól miért félslz? ha karókarókarókaró akkor is átmész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!