Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez tényleg igaz a szóbeli...

Ez tényleg igaz a szóbeli érettségiről?

Figyelt kérdés
Nemrég hallottam, hogy állítólag, ha valaki nem teljesít nagyon jól írásbelin, akkor a szóbelivel sem javíthat túl sokat (vagy egyáltalán nem), függetlenül a szóbeli teljesítményétől. Egyszerűen mert nem javítják fel neki, vagy nem tudom. Ez mennyire igaz? Én tavaly érettségiztem, de ott ezt nem tapasztaltam, bár az eredményeim jók lettek. Most viszont 2 db kiegészítő vizsgát teszek és aggódom, mert én szóbelivel igencsak szeretnék javítani. (tudom, hogyan kell százalékot számolni, mielőtt valaki ebbe belekötne. Tehát amire én itt kíváncsi vagyok, hogy megtehetik e, hogy szóbelin hiába mondok el mindent, akkor is csak mondjuk 60 %-nak megfelelő pontszámot kapok, mert az írásbelim is 60 lett és hogy ezen nincs mit javítani szerintük?).
2012. máj. 14. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez butaság. Ilyen nincs. Ha mindent elmondasz, akkor természetesen megkapod a szóbelire kapható maximum pontszámot. Annyit tudsz javítani, amennyit a ponthatárok megengednek. Ezen nem kell idegeskedned. Csak tanulj rá rendesen.
2012. máj. 14. 13:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Akkor rendben van. Én is csak most hallottam erről és meg is lepett, mert eleve azért van ott több tanár, elnök stb, hogy nincs e valami csalafintaság az egészben. Pláne emelt érettségin, ahol mind a 3 tanár az adott tárgyat tanítja. Érdekes lenne, ha mindent szépen elmondanék és akkor valaki kijelentené, hogy akkor is csak 60 %,mert olyan lett az írásbelim. Nem hiszem, hogy ez a többi tanárnak tetszene.

Csak gondoltam azért itt is rákérdezek, hátha más is hallott erről valamit. Köszi a választ :)

2012. máj. 14. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Emelet szinten úgy tudom, nem is tudják a vizsgabizottság tagjai, hogy hány pontot kaptál írásbelin. teljesen tiszta lappal indulsz.
2012. máj. 14. 13:27
 4/5 anonim ***** válasza:
én is tavaly vizsgáztam de nem tapasztaltam olyat h nem javítottam volna az írásbeli eredményen.minden tantárgyon húztam,főleg a németen.írásbelin majdnem megbuktam (útáltam a német nyelvtant meg a gagyarászást),és szóbelin felvittem kemény hármasra,nagyon jól felet volt ahoz képest amit a többiek produkáltak nem sok híja a van a négyesnek de 2 jegyet nem lehet javítani sajna.....
2012. máj. 14. 20:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 3 éve érettségiztem emelten, az írásbelim nagyon rossz lett, 54%, ha jól emlékszem, aztán a szóbelire összekaptam magam, és az 94%-os lett, úgyhogy biztos nem igaz, hogy nem javíthatsz vele:)
2012. máj. 14. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!