Építőmérnöki képzés, Műegyetem. Tudnátok róla mondani pár dolgot?
Sziasztok! Sokat agyalok mostanában azon, hogy mi az amivel foglalkozni tudnék a jövőben, illetve, hogy hová tanulnék tovább. Sok megfordult már a fejemben, BGF, Műegyetem stb.
Érdekel a vendéglátás, turizmus, idegenforgalom, a marketing is.
Arra lennék kíváncsi, hogy van e itt valaki, akinek van valami ismerőse, esetleg ő maga, aki építőmérnökire jár (esetleg végzett) és tudna nekem mondani róla pár dolgot? Elhelyezkedés, meló, követelmények, minden érdekel.
Nagyon köszi!
szia!
én építőmérnökire járok. nem mondanám, hogy száraz. igen, az eleje harc, hogy megismerd és átmenj a tárgyakból, rögtön a mélyvízbe dobnak, tanulni kell... emellett az egyik legjobb közösségi összefogással rendelkező kar, iszonyat segítőkész emberekkel, nem megy az a rivalizálás, ami az építészeknél. szakosodni lehet szerkezeti, infra vagy geodéziai (földmérő) irányra. ha az építész része érdekelne, akkor szerkezeti szakirányon van magasépítő szak, és ott lehet házikókat tervezgetni. én is ezzel a reménnyel jöttem ide, de időközben meggondoltam magam és nagyon örülök, hogy inkább infrastruktúra szakirányra mentem. jártam érettségi előtt rajztanárhoz meg minden, de végül be se adtam a jelentkezést az építészmérnökire, nekem az túl sok rajz. szerintem ha az alaptárgyakon túl vagy, ami kötelező mindenkinek, akkor simán megy a dolog.
de egyébként ha vendéglátás, turizmus, idegenforgalom, és marketing is érdekel, nem vagyok benne biztos, hogy a mérnöki pálya a tökéletes. bár ha te humán-és reál beállítottsággal egyszerre rendelkezel, akkor hajrá:) mert azért azt nem mondanám, hogy egy mérnök szak szimplán magolással teljesíthető. az is kell hozzá, de ha nincs logika és matematikai érzék, illetve kreativitás és egyéni problémamegoldó-képesség, akkor azért nehéz.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!