Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Építőmérnöki képzés, Műegyetem...

Építőmérnöki képzés, Műegyetem. Tudnátok róla mondani pár dolgot?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sokat agyalok mostanában azon, hogy mi az amivel foglalkozni tudnék a jövőben, illetve, hogy hová tanulnék tovább. Sok megfordult már a fejemben, BGF, Műegyetem stb.

Érdekel a vendéglátás, turizmus, idegenforgalom, a marketing is.

Arra lennék kíváncsi, hogy van e itt valaki, akinek van valami ismerőse, esetleg ő maga, aki építőmérnökire jár (esetleg végzett) és tudna nekem mondani róla pár dolgot? Elhelyezkedés, meló, követelmények, minden érdekel.

Nagyon köszi!

2009. jún. 25. 21:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Elég száraz szak, de piacképes. Statika, szilárdságtan, matek, építőanyagok ismerete - ezek a fő tárgyak. Nincsen szabadkézi rajz meg durva ábrázoló, mint az építészen, csak műszaki rajz valamennyi. Elég nehéz, és csúszkálnak ott is rendesen az emberek, de a BME-s diplomáért megéri.
2009. jún. 25. 22:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Tapasztalatból írod?
2009. jún. 26. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Építész szakos vagyok a BME-n, látjuk a különbséget az építő meg az építész között. Sokan vannak az évfolyamon, akik építőről jöttek, ők is ezt mondják.
2009. júl. 6. 23:44
 4/4 anonim ***** válasza:

szia!

én építőmérnökire járok. nem mondanám, hogy száraz. igen, az eleje harc, hogy megismerd és átmenj a tárgyakból, rögtön a mélyvízbe dobnak, tanulni kell... emellett az egyik legjobb közösségi összefogással rendelkező kar, iszonyat segítőkész emberekkel, nem megy az a rivalizálás, ami az építészeknél. szakosodni lehet szerkezeti, infra vagy geodéziai (földmérő) irányra. ha az építész része érdekelne, akkor szerkezeti szakirányon van magasépítő szak, és ott lehet házikókat tervezgetni. én is ezzel a reménnyel jöttem ide, de időközben meggondoltam magam és nagyon örülök, hogy inkább infrastruktúra szakirányra mentem. jártam érettségi előtt rajztanárhoz meg minden, de végül be se adtam a jelentkezést az építészmérnökire, nekem az túl sok rajz. szerintem ha az alaptárgyakon túl vagy, ami kötelező mindenkinek, akkor simán megy a dolog.

de egyébként ha vendéglátás, turizmus, idegenforgalom, és marketing is érdekel, nem vagyok benne biztos, hogy a mérnöki pálya a tökéletes. bár ha te humán-és reál beállítottsággal egyszerre rendelkezel, akkor hajrá:) mert azért azt nem mondanám, hogy egy mérnök szak szimplán magolással teljesíthető. az is kell hozzá, de ha nincs logika és matematikai érzék, illetve kreativitás és egyéni problémamegoldó-képesség, akkor azért nehéz.

üdv:)

2009. okt. 25. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!