Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségizők! Megosztanátok...

Érettségizők! Megosztanátok tapasztalaitokat, amiket a héten ért titeket?

Figyelt kérdés

Próbáltam a lehető legjobban megírni az érettségit, bár a figyelmetlenségem miatt buktam pár pontot. Talán a leghíresebb a Shakespeare-Kosztolányi páros, de engemet már nem érdekel, mert egyrészt csak 2 pontot ért, másrészt a továbbtanulásomnál nem nézik a magyart. A matek nagyon könnyű volt, a törire viszont nagyon sokat készültem, viszont semmi olyat nem kérdeztek, amit tudtam is volna. A esszétémák olyan könnyűek voltak, h már egyben nehéz is :) Meglepődtem, h szinte nem volt (annyi) forrás. Angol érettségiről nem tudok beszámolni, viszont a német a szövegértés kivétel viszonylag könnyű volt. Számomra a szövegértési rész (az első rész) nagyon nehéz volt.

Ti hogy éltltétek át a hetet? Ne kíméljetek!!

2012. máj. 11. 12:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én csak németből érettségiztem most, a szövegértés tényleg nehezebb volt, mint szokott, de azért szerintem meg lehetett csinálni.

A nyelvtan rész nagyon egyszerű volt, mégis az egyetlen hibámat ott követtem el :D

A Hörverstehen 3- feladata sem volt könnyű szerintem, ráadásul utálom azt a feladattípust.

A levélírást szerintem nem is nagyon lehet nehézre csinálni, főleg, hogy kettőből lehet választani, szóval szerintem oda is megkapom a max. pontot.

2012. máj. 12. 17:04
 12/18 Hófehérke19 válasza:

én is emeleten érettségizem .)))) töriből...és tényleg nevetséges volt..én is kinyitottam és majdnem elirtsam magam,nem tudom mi lesz...lehet itt bukott el a felvételim.

a magyar, a matek és a német jól sikerült:)

2012. máj. 12. 19:58
 13/18 anonim ***** válasza:
én németből érettségiztem,a szövegértés sztem nehezebb volt mint általában,nyelvtan könnyű volt,hörverstehennél buktam sok pontot,sztem ilyen nehéz még sosem volt:S
2012. máj. 12. 20:34
 14/18 anonim ***** válasza:
Németből emelteztem, a szövegértés, levél, nyelvhelyesség szerintem elviselhető nehézségű volt. A hallgatáson viszont nagyon meglepődtem, itthon megoldottam a tavalyi és a tavaly előtti érettségiket, abban szinte a legkönnyebb része volt a hallgatás! Voltam kint egy évig Németországban, így azért elég jól megértem, mit mondanak... Most viszont nagyon szar volt, nagyon sunyi feladat, 2 szóval mondattal lerendezett dolgokra kérdeztek rá, estébé :/// Szerintem egy 75%... :///
2012. máj. 12. 22:19
 15/18 anonim válasza:

magyar: a sorbarendezős feladatot én is elszúrtam, nem figyeltem eléggé. ettől függetlenül jól ment.

Mateknál a halmazosnál a b, c feladatot is benéztem. Így utólag már nem is értem hogy gondoltam.

Töri: az esszé témák szerintem jók voltak, a rövid kérdéseknél viszont nagyon figyelmetlen voltam.

Angol: nagyon könnyű volt. A magnós kicsit szivatós, de ennyi azért kellett :)

2012. máj. 12. 22:21
 16/18 anonim válasza:
100%

Fú hát vegyes :)

Magyar: Szövegértésem és az esszé is jól sikerült:) Nagyon szeretem Karinthyt szóval tudtam 4 oldalt írni,meg átnéztem a végén az egész helyesírást mert én abból vagyok gyengébb. szeritem 85%

Matek: úú annyira boldog voltam:) eddig 2-es voltam matekból,de most úgy tűnik az előkészítő meg az itthon önszorgalomból tanulás meghozta gyümölcsét:) kb 80%

emelt töri: inkább nem is mondok sokat... nagyon nehéz volt,szerintem túlzás volt. A teszt rész nagyon rossz lett,mi volt ez a sok rossz téma már nem azért... eddigiek sikerültek olyan 85-90%ra.Mindennap órákig tanultam rá...Esszékben reménykedek... de ott is számolni lehetett Kádárra.. évfordulós plusz majdnem mindig benne van... semmi Joker téma nem volt esszékben sem... nagyon kiborult mindenki nálunk ott ahol írtam,többen kaptak sírórohamot,mert ott foszlott szét egy álmuk....

legjobb esetben 30-40%-ot várok

Az angol nekem annó 90% lett és az infó is... szval nem tudom... szerintetek be lehet jutni ezekkel az ELTE-Ovóképzőre? vagy a BTK-ra? Hajrá mindenki továbbra is :)

2012. máj. 13. 22:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Magyar: A szövegértést nagyon elszúrtam 28-30 pont körüli lett, viszont az összehasonlításom a helyesírást leszámítva valószínüleg max pontos lett. A lényeg, hogy melegyen a 70%, és akkor még lehet 80%-os szóbelivel együtt.

Matek: Az első rész szerintem könnyű volt, a második már nem annyira. Jó, persze én könnyen beszélek, mert nekem nem számít a matek, 60 % is elég. Az ötöst nyílván itt is nehezebb volt elérni.

Emelt töri: Hát a teszt része kicsit nehezebb volt, 33-37 pontra tippelem. Az esszék szerintem kivételesen nagyon jók voltak, 2 megegyezett 2 szóbeli tétellel. Azt hittem ilyen nem lesz. Afrika gyarmatosítását kicsit elszúrtam mert Cecil Rhodes-t inkább a sovinizmus megjelenéséhez "mi vagyunk a Föld sója" mint konkrét gyarmatosítási folyamathoz kötöttem volna + kihagytam az imperializmus kifejezést. A többi szerintem könnyű volt, mondjuk a skolasztika sem tipikus esszé téma, de legalább nem magyar őstörténelem vagy ilyesmi (én erre számítottam)

Összeségében az írásbelit 70-80%-ra saccolom.

Angol: Ebben az évben nyelvvizsgáztam, úgyhogy ahhoz képest ez sétagalop volt. Sokkal könnyebb volt szerintem mint a tavaji. 80-90% körüli lett.

Földrajz: Nevetségesen könnyű volt a tegnapi írásbeli. A topográfiám hibátlan lett, inkább a gazdasággal kapcsolatos fogalmakon buktam. 80-90% lett.

Nekem a magyart meg a törit nézik, ezért sajnálom, hogy sikerült életem legrosszabb szövegértését összehozni:( De mivel eddig majdnem kitűnő voltan, nem fogok duplázni:O

Matek:

2012. máj. 17. 16:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

magyar:a szövegértés részén kb 5 pontot vesztettem,mindet olyan feladatoknál ahol meg akarták változtatni a megoldókulcsot,de aztán persze maradt.A második résznél Karinthyt írtam,összesen meglesz az 5-ös.

Matekból(emelt) jó vagyok,előző évek emelt matek érettségijeit amit csináltam mind 90% feletti volt,aztán most meg ott ültem fél órával a vége előtt úgy hogy 2 feladatot nem tudtam megcsinálni,de végül meglett az is,és csak egy pontot vesztettem összesen.

Töri:az első rész jól sikerült,másfél pontot vesztettem,de felfelé kell kerekíteni,így 45-ből 44,utána levantei kereskedelem,IV béla és kiegyezést írtam,az is jól sikerült,90% meglesz abból is.

Német:szövegértésben 1 pontot vesztettem,azt írtam hogy az ember egy zongora :D

Nyelvtannál 2 vagy 3 pontot vesztettem,az rosszabb szokott lenni.

Szöveghallgatástól féltem,előző évi érettségiknél 25-30 pontokat értem el,kivéve a tavalyit,ahol csak 12-t a 33-ból.Szerencsére ez is jól sikerült 28 pont kürül.

Levélírás általában jó szokott lenni,az egész együtt kb 90% lesz

Fizika emelt érettségitől féletm még,második részben 1,5-2 oldalt kell írni valamiről,még soha nem írtam ilyet,azt hittem fél oldalt tudok csak,de aztán meglett a másfél oldal,a karikázós résznél mindig elrontok néhányat,középszinten voltam ősszel,akkor a 20-ból 4-et elrontottam,de itt most a 15-ből mind jó,a 4 feladatból 3 jó,a 4.-nél egy kicsit elrontottam ,az kb 5 pont hiba

Az egész érettségi jobban sikerült,mint vártam,a fizika meg a matek emelt is 90% felett van,a többi is jó,de azok nem számítanak a felvételibe

2012. máj. 18. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!